Astăzi avem o singură întrebare: ViiLa Munte? ,,Unde?”, te gândești tu. Undeva la 1000 de metri altitudine, unde semnalul la telefon se pierde. Unde sunt doar brazi, animale care pasc fericite, liniște și aer curat… Și mai este o cabană rustică, cu ciubăr, biliard, grătar și multe alte facilităti. Totul pentru 20 de persoane.
Ce spui, ViiLa Munte?
În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.
Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.
Distracție pe pista de bob și pe pârtie
Plănuiești să nu stai toată ziua la cabana și vrei să descoperi împrejurimile? Începe prin a te distra, în mijlocul naturii. De curand, s-a deschis chiar in Toplita cea mai lunga pista de bob din tara.
De asemenea, tot in Toplita, pe timp de iarna turistii pot practica sporturi mai mult sau mai putin extreme pe cele 3 partii de schi.
Relaxează-te în băile tradiționale din pădure
La 5 minute de pista de bob se află Poiana Zânelor. După cum îi spune și numele, locul este de o frumusețe de basm.
Alergi zâmbitor prin pădure, numeri crestele munților care sunt atât de aproape de tine, respiri aer curat și urmărești indicatoarele care te duc la băile tradiționale cu apă minerală.
Acestea oferă o mulțime de beneficii asupra circulației sanguine, a varicelor și a contuziilor. Poți face băi de picioare sau te poți relaxa în piscina creată de natură, cu o mică intervenție de amenajare din partea omului.
Admiră formațiuni rare și descoperă legenda aurului din peșteră
După distracția și relaxarea din plin, te-ai încărcat cu energie pentru a explora lumi necunoscute. La o oră jumătate de Poiana Zânelor este Peștera Șugău. Ajungi conform Maps la o parcare, acolo lași mașina și te aventurezi prin pădure, ghidat de marcaje și ajungi în fața peșterii.
Cum intri, bezna se revarsă și singura lumină este cea a lanternei proprii, simți că te transpui într-o lume de basm, văzând forme ciudate care inspiră luptători, regaturi și temple din stalagmite și stalactite de culoare asemenea aurului. Bineînțeles, imaginația te poate duce cu gândul și în alte spații feerice.
Peștera este renumită pentru stalactitele conice și stâlpii cu guler de tip buzdugan, care sunt foarte rari. Pe sus mai poți să vezi câte un liliac, iar în timpul iernii poți observa fluturi în zona de intrare.
Spectaculozitatea peșterii a atras o mulțime de legende. Localnicii spun că, de fapt, peștera este poarta spre un tunel secret, care duce în adâncul pământului la o comoară imensă de aur. Potrivit poveștilor din bătrâni, din șapte în șapte ani, în vinerea de dinainte de Rusalii, din bolta peșterii ar picura aur în stare pură.
O altă legendă zice că în lacul din peșteră, numit Lacul Indrăgostiților, cei care beau apă vor rămâne etern îndrăgostiți unul de celălalt.
Bine de știut! În peșteră temperatura este scăzută, așa că trebuie să ai o bluză mai groasă cu tine. În interior sunt porțiuni alunecoasă și este bine că fii încălțat cu bocancii de munte. Peștera se vizitează doar cu ghid, vei primi cască de protecție și lanternă. Verifică programul de vizitare pe Maps, pentru că el se modifică în funcție de sezon.
Cabana ViiLa Munte: Deconectare de la viața cotidiană
Pe un drum forestier, la 1000 de metri altitudine în Munții Călimani, în mijlocul pustietatii, unde nu prea ai semnal la telefon, găsești cabana ViiLa Munte.
ViiLa Munte este o cabană rustică cu o capacitate pentru 20 de persoane. Dispune de bucătărie utilată, un apartament cu două camere cu baie comună, două camere cu paturi single cu băi proprii, două camere cu câte trei paturi single și băi proprii, două camere cu câte două paturi single și baie comună, living cu șemineu, unde să te aduni cu cei dragi să povestiți și să luați masa, admirând trofeele de pe pereți, ceramica pictată și brazii.
Punctele de neuitat ale cabanei sunt biliardul, foișorul, grătarul rustic și ciubărul.
Pregătește-ți bagajul și haide la drum!
Rezervă singur experiența!
Cauți o cazare cu ciubăr în inima naturii, unde să uiti de telefon și să fii cu cei dragi? Haide la ViiLa Munte, în Munții Călimani.
Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane. Am construit aceste proiecte pentru tine. Doar folosind serviciile lor, vei susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința ta de a călători doar pe aceste tărâmuri magice românești.