Podgoriile din Drăgășani, cele mai vechi podgorii ale Olteniei, ne poartă cu gândul în Toscana.
La poalele Subcarpaților Getici, de-a lungul râului Olt, pe o distanță de 65km, veți găsi un tărâm de basm.
Cu hectare întinse de vie, cu bucate și vinuri alese pentru o experiență aparte, Domeniul Drăgași te invită să petreci câteva zile în frumoasa zonă viticolă.
Ce poate fi mai minunat decât un tur de crame într-una din cele mai renumite zone viticole din România?
Dacă ești fan al licorii bahice, te invităm să parcurgi acest articol.
Domeniul Drăgași: Cazare inedită, cramă și facilități premium
Situat pe Dealul Viilor, domeniul dispune de 14 locuri de cazare în două clădiri separate.
2 dintre camere sunt în cramă iar celelalte 5 camere alcătuiesc o clădire nouă, numită „Casa Pelerinului”.
Prețul camerei include micul dejun și cina, acestea fiind cu preparate locale și bucate alese pentru a completa vinurile domeniului.
Domeniul Drăgași unește podgoria, crama, sala de degustare și pensiunea într-un ansamblu spectaculos.
7 hectare de vița de vie și o priveliște panoramică a podgoriilor, a dealurilor împădurite și a vaii Oltului, completează perfect experiența ta turism viticol la Drăgășani.
La exterior, domeniul are și o terasă frumos amenajată pentru a te bucura de un vin bun la apus.
Turism viticol în România
Producerea de vinuri din podgoria Drăgășani este completată de alte crame în continuă dezvoltare. Astfel, dacă vrei să vizitezi mai multe podgorii din zonă, aici sunt recomandările noastre:
Crama Avincis se mândrește cu o istorie de peste 200 de ani în domeniul viticulturii. Filozofia sa de producție se bazează pe respectul pentru natură și tradiția locală. Aceasta cramă este recunoscută pentru vinurile sale de calitate superioară produse din soiuri autohtone de struguri, precum Fetească Neagră, Negru de Drăgășani și Cramposie.
Crama Avincis oferă și o experiență turistică completă, cu posibilitatea de a face tururi prin podgorii, de a vizita crama și de a degusta vinurile. În plus, crama dispune și de un restaurant unde turiștii pot savura mâncăruri tradiționale românești, însoțite de vinuri de calitate superioară.
Crama Știrbey este recunoscută pentru vinurile sale elegante și rafinate. Cel mai renumit vin al acestei crame este Tămâioasa Românească, un vin alb dulce, intens aromat și cu un gust bogat. De asemenea, Negru de Drăgășani este un vin apreciat al acestei crame, un vin roșu sec, cu arome intense de fructe roșii și note de vanilie.
Domeniile Mennini produc vinuri de calitate superioară, cu o selecție atentă de soiuri autohtone și internaționale de struguri. Printre acestea se numără: Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot sau Sauvignon Blanc.
Printre cele mai populare vinuri Negrini din România se numără Lambrusco și Albana, dar și alte soiuri de vinuri roșii, albe și spumante.
Casa de vinuri Negrini este renumită datorită tradiției și experienței de peste 90 de ani în producția de vinuri de calitate, precum și utilizării tehnologiilor moderne. Vinurile Negrini sunt apreciate la nivel internațional, inclusiv în România.
Crame din podgoriile Drăgășani
Sursă: revino.ro
Pe lângă cele enumerate mai sus, zona deține numeroase crame pe care merită să. le vizitezi. Printre acestea se numără:
- Casa de vinuri Isărescu
- Casa de vinuri Irodache
- Via Sandu
- Crama Șpârleni
- Crama Cepari
- Ferma Măgureni
Dacă ești în căutarea unui sejur în România și nu ai idee despre locul în care vrei să ajungi, blogul nostru de călătorii este gata să îți ofere numeroase variante. Aici vei găsi cazări inedite, obiective turistice cunoscute și mai puțin cunoscute din întreaga țară. Ești gata de o nouă aventură?