Astazi va prezentam o reteta traditionala de gatit supa de cocos de tara.
Calatorim in Valea Neagra, din judetul Prahova, pentru a invata de la localnici cum se gateste borsul cocosului de munte.
Va reamintim ca acest articol face parte din acelasi proiect – 100 de retete de foc – realizat de compania Dnata, in parteneriat cu Stefan Lungu.
Supa de cocos de tara
Ingradiente
- 1 pulpa de cocos
- aripile
- cosul pieptului
- gatul
- sira spirnarii
- tartita
- 1 ardei capia
- 1 ceapa mare
- putina telina
- 2 morcovi
- cateva rosii
- 1 litru de zeama de varza
- 1 lingura de orez
- leustean
- tarhon
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare
Se pune intr-un vas generos apa cu sare.
Se adauga carne portionata si se da un clocot.
Se elimina constant spuma de la suprafata pentru a ramane zeama limpede.
Se lasa la fiert suficient pentru a se infragezi carnea (cocosul de tara fierbe greu).
Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele taiate cubulete (mai mari pentru a-si pastra gustul), apoi orezul.
Se lasa la fiert inca 10 minute si apoi se adauga rosiile fara coaja, taiate cubulete. Apoi se mai lassa 10 minute la fiert.
Separat, se prepara zeama grasa din morcov si ceapa, trase in ulei la foc iute.
Se mai da inca un clocot si se adauga sare si piper dupa gust.
La final, se adauga tarhon si leustean verde.
Borsul de cocos de tara este gata. Acesta se serveste cald, cu ardei iute. Pofta buna!
Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l mai departe pentru a ne ajuta sa readucem in prim-plan retetele traditionale romanesti.
Planul nostru este de a prezenta prin intermediul sectiunii de gastronomie locala pana la 100 de retete culinare cu specific local.
Nu uita de minunatele locatii turistice pe care le promovam si pentru care iti oferim toate detaliile necesare unei rezervari pe cont propriu (fara intermediari).
Avand in vedere ca activitatea noastra este una non-profit, ne poti sprijini printr-o donatie. Orice suma, cat de mica, este bine-venita. In acest sens, am adaugat un buton sub meniul site-ului care face ca acest proces sa nu dureze mai mult de cateva secunde.