Cabana „La Moș Fane”: Cazare tradițională, excursii pe Dunăre și vizite în Insula Mică a Brăilei

Cabana „La Moș Fane”: Cazare tradițională, excursii pe Dunăre și vizite în Insula Mică a Brăilei

Cabana „La Moș Fane”: Cazare tradițională, excursii pe Dunăre și vizite în Insula Mică a Brăilei 960 960 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

De astăzi, nu doar delta vă poate oferi o vacanță de vis pe Dunăre, ci și Insula Mică a Brăilei.

Pornim la drum și descoperim Cabana „La Moș Fane”, o impresionantă cabană rustică.

Realizată integral din lemn, cu încăperi spațioase și răcoroase chiar și într-o zi toridă de vară, această căsuță din povești este un acumulator de liniște și relaxare.

Situată în localitatea Mărașu, județul Brăila, Cabana „La Moș Fane” ascunde detalii impresionante. Haideți să le descoperiți!

Aici puteți să alergați cu tălpile goale prin iarbă, să vă plimbați cu barca toată ziua și să admirați frumusețea naturii ce vă înconjoară… E fascinanta Dunăre.

 

Cabana „La Moș Fane”, trăiți la maxim experiențele pe apă

Cabana „La Moș Fane” se află chiar pe malul Dunării, in dreptul Insulei Mici a Brailei. Flora, fauna și peisajul oferă posibilitatea unor experiențe trăite la maxim pe apă.

Nu departe de cabană, la 2 kilometrii veți găsi zona Cotul Iapa, care vă oferă acces la plajă, apa are o adâncime mică și o zonă de nisip numai bună de făcut castele cu cei mici. Ce spuneți de un brunch pe plajă?

După ce ați gustat preparate delicioase pregătite de voi, odihniți-vă și visați. Apoi haideți să pescuiți pe brațul navigabil al Dunării – Vâlciu sau pe lacul Zaton.

Dacă v-ați dorit dintotdeauna să încercați o plimbare cu caiacul pe Dunărea salbatică, acum aveți ocazia. Faceți un salt, și nu în apă, ci un salt de pe plajă în caiac. Sunteți doar voi pe apă și în față privirea vă e bucurată de flora și fauna bogată. 

excursie caiac dunare

Doriți să aflați mai multe despre bogățiile oferite de natură? Porniți într-un traseu tematic, iată ce vă propunem: 

Trasee eco-turistice organizate de Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei în colaborare cu Cabana „La Moș Fane”:

  • Traseul 9: Brațul Manusoaia – grindul Bejani – turnul de observație de la colonia de cormorani, stârci și egrete de la Vulpașu (zona cu protecție strictă – nu se vizitează) – drumul Jigarii, brațul Cremenea. Timp (fără a se lua în calcul staționarea în turn): aproximativ 2 ore
  • Traseul 14: Piscul Cracanel – brațul Cremenea – catinisul Cracanel – turnul de observație de la Chirchinetu – grindul Tiripoiu – Dunărea navigabilă – piscul Cracanel (recomandat pentru cicloturism). Timp (de mers pe jos): aproximativ 4 ore
  • Plimbări cu barca (cu vâsle sau cu motor) pe canalele și lacurile Parcului Natural Balta Mică a Brăilei – în perioada în care Insula Mică a Brăilei este inundata ( aprilie – iulie), variază de la an la an. Vegetația luxuriantă, fauna impresionantă vă face martori la întâlnirea cu peste 260 de specii de păsări. Puteți admira și vulturele codalb, cea mai mare pasăre din lume, cu o deschidere a aripilor de 2,5 metri. Timp de vizitare: 3 -5 ore.

  •  Puteți opta să vizitați fosta cabană de vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu, situate în Insula Mică a Brăilei. Timp de vizitare: 2 ore.
  • Ați auzit de Terente? Regele bălților, un celebru bandit român. Haideți într-un film de acțiune. Vizitați Ascunzătoarea lui Terente. Se aude de la bătrânii din zonă, că, în acele vremuri banditul Terente se ascundea aici, într-o zonă cu papură și stuf, iar copii din admirație pentru vitejia sa îi aduceau mâncare. Povestea este fascinantă, dacă vreți să o aflați pe îndelete porniți la drum . Traseul durează aproximativ 4 ore.

insula mica a brailei

insula mica a brailei

Frumusețea apelor ne-a fascinat. Căutăm în continuare cele mai frumoase activități în zona Dunării, pentru voi.

Cetatea Enisala si Cetatea Argamum

Vizitați Cetatea Enisala. Cum pășiți, privirea se transformă într-un aparat de fotografiat. Zidurile cetății tronează într-o mare de verdeață, sus, de la ferestre apa se revarsă în oglinda Soarelui. Iată traseul de la Cabana „La Moș Fane” până la cetate: Frecatei, bac – Făgărașu Nou – Topolog – Ciucurova – Slava Rusa – Babadag – cetatea Enisala.

cetatea enisala

Alegeți să vedeți și Cetatea Argamum. Situată într-un loc pitoresc, vă va oferi o priveliște și o încărcătură sufletească impresionantă. Pentru un timp vă veți decupla de la realitate și veți fii parcă pe o plajă sălbatică. În Antichitate, zona era un golf al Mării Negre.

În urmă cu doi ani, s-au făcut cercetări arheologice, găsindu-se peste 30 de monede din bronz, obiecte din ceramic și s-a delimitat un edificiu cu trei încăperi. Iată traseul de la Cabana „La Moș Fane” până la cetate: Ceamurlia – Stejaru – Sâmbăta Nouă – Topolog – Daeni, Frecatei, bac.

Timpul trece cu repeziciune, e vremea să vă întoarceți la cabană.

insula mica a brailei

E seară, haideți la povești în jurul unui foc de tabără, relaxați-vă în hamac și pregătiți specialități culinare dobrogene. Stelele spun istoria inedită a vacanței voastre. Patul vă cheamă în mrejele sale. Cina e pe final și ploapele se închid. 

Cabana „La Moș Fane”, o oază de relaxare în sălbaticul ecosistem creat de Dunăre

cabana la mos fane

cabana la mos fane

cabana la mos fane

cabana la mos fane

bucatarie rustica

bors de peste

gogosi

Cabana „La Moș Fane”, pune la dispoziție călătorilor cinci spații de cazare. Primele două camere sunt duble, decorate într-un stil ce îmbină modernul cu tradiționalul. Veți avea parte în fiecare cameră de confortul pe care îl căutați.

Camera a 3-a, numită Camera Lebăda de Vară și camera a 4-a, numită Dumbrăveanca au un stil nonconformist, cu un pat matrimonial aparte ce vă va rămâne întipărit în minte. De asemeni fiecare cameră are priveliște spre Dunăre. De aici veți vedea spectacolul oferit de răsărit și apus.

Toate cele cinci camere poartă denumirea unor specii de păsări ce cuibăresc pe Dunăre. Veți simți că înnoptați în habitatul lor.

Camerele dispun de baie comună, produse de toaletă puse la dispoziție de către cabană, wi-fi gratuit pentru a împărtăși experiența de vacanță inedită cu prietenii, aer condiționat pentru serile în care pereții au fost doborâți de barierele căldurii și ferestre cu plase prevăzute cu aparate speciale împotriva țânțarilor.

Vreți să experimentați trăirea unui renumit film românesc? Cazați-vă în mansarda denumită Ascunzătoarea lui Terente. Aici nu veți întâlni stuf și papură, precum veritabila ascunzătoare, dar construcția în sine, cu lemn și elemente tradiționale, cu lumina difuză vă va purta într-un mister al timpurilor trecute. Panorama o veți avea tot spre Dunăre, iar confortul va fi garantat de cele două aparate de aer condiționat.

cazare cabana la mos fane braila

cazare cabana la mos fane braila

cazare cabana la mos fane braila

cazare cabana la mos fane braila

Când razele Soarelui au bătut dimineața la geam, haideți să jucați basket, volei, badminton sau tenis de picior. Organizați un concurs și cine pierde trebuie să asigure bucatele ce le veți mânca, ce spuneți? Dacă vreți ca totul să fie mai palpitant, puteți alege să vă întreceți la trageri cu arcul.

Pregătiți bagajul și organizați o excursie pe Dunăre! Locul abia așteaptă să vă fascineze. 

old fane's lodge

old fane's lodge

REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA

Ați rămas plăcut surprinși de ceea ce ați citit? Gândul vă stă doar la vacanta? Numărați zilele până la concediu? Aflați că am lansat recent cea mai moderna platforma de rezervari turistice, Travlocals.com. Am creat un club exclusivist care sa faciliteze necomisionat rezervarile celor mai frumoase experiente din Romania.

Text: Alice Cazan

Vezi disponibilitate și preț

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…