Casa Dives este o casă construită în anul 1850 și reabilitată recent.
Casa este situată într-unul dintre cele mai frumoase sate românești, Pianu de sus. Locația din județul Alba te așteaptă cu brațele deschise, la poalele Munților Șureanu – Cindrel.
Aici vei găsi tradiții, dar si facilități moderne, precum piscina, jacuzzi-ul sau ciubărul.
De asemenea, un punct gastronomic local te așteaptă să deguști preparate culinare delicioase.
Redescoperă Transilvania printr-o experiență la Casa Dives
Casa Dives este o construcție care datează de la 1850, atunci când Transilvania încă făcea parte din Regatul Maghiar. Locația pune la dispoziție 8 locuri de cazare într-un apartament și 3 camere duble, fiecare cu baie proprie.
Din camera ta vei putea admira liniștea deplină și peisajul superb care conturează atmosfera Transilvăneană autentică.
La exterior, Casa Dives îți pune la dispoziție o piscină, jacuzzi, ciubăr, masaj de relaxare. Toate acestea sunt menite să îți ofere confortul de care ai nevoie după o săptămână plină și agitată. Câteva zile la Casa Dives te vor face să te întorci mult mai relaxat și cu forțe proaspete.
Dacă ești o persoană activă, căreia îi place adrenalina sau aventura, poți opta pentru o tură cu ATV-urile sau cu buggy-urile. Poți face trasee montane sau poți să explorezi zona călare, pe colinele Transilvaniei.
Casa Dives: Punct gastronomic local
Gastronomia transilvăneană este cu siguranță un slow food autentic, în care tradițiile și ceremoniile se împletesc pentru a explica gastronomia locală.
Odată ce ai pășit în restaurantul proprietății sau în crama sa, te vei putea delecta cu preparate locale, savuroase, așa cum numai în Transilvania găsești. Cazarea oferă toate mesele, de la mic dejun la cină, cu preparate tradiționale și nu numai.
Ce să vizitezi în comuna Pianu de Sus și împrejurimi
Comuna Pianu atrage turiști datorită arhitecturii caselor vesele cu porți largi. Cazat la Casa Dives, poți ieși la o plimbare să vizitezi imprejurimile. Pe lângă viața rurală idilică, aici ai putea să vizitezi:
- Ansamblul Bisericii Evanghelice din Pianu de Jos
- Biserica de lemn „Cuvioasa Paraschiva” din Pianu de Sus
- Biserica „Buna Vestire” din Pianu de Sus
Obiective turistice în județul Alba
Județul Alba este renumit pentru numeroasele cascade, peşteri, castele, cetăţi, munţi, gheţari, rezervaţii geologice şi naturale, văi, privelişti spectaculoase şi alte minunăţii ale naturii.
Cetatea Alba Carolina
Este cea mai mare cetate din România şi este totodată și cetatea care a „văzut” atât Unirea cât şi moartea lui Horea, Cloşca şi Crişan. Aceasta este construită în formă de stea, cu 7 bastioane și a rămas de aproape 300 de ani un simbol al Ardealului. Astăzi, cetatea adună sute de mii de turişti fascinaţi de istoria și cultura sa.
Gheţarul de la Scărişoara
Numit și „Uriaşul de gheaţă”, acesta se află ascuns în pădurile Apusenilor, departe de razele soarelui. Este primul gheţar ca mărime din ţară şi al doilea din lume și are o vechime de 4000 de ani. Gheţarul de la Scărișoara este lat de 22 de metri şi lung de 700 de metri.
Râpa Roşie
Micul canion al României oferă o priveliște spectaculoasă, care te transpune imediat în zona Canionului din Arizona. Aici au fost găsite și fosile ale unui dinozaur carnivor – „Velociraptor”. Potrivit oamenilor de ştiinţă, balaurul a trăit acum 68-74 milioane de ani. Tot la marginea Sebeşului a fost descoperit un alt dinozaur lung de 10 metri, aşa zisul „Maghiarosaurus dacus”.
Dacă ești în căutarea unor bloguri de călătorie care să te inspire în următoarele sejururi, blogul nostru, are o serie de cazări inedite din România, precum și obiective turistice cunoscute și mai puțin cunoscute din țara noastră.
O platformă doar pentru experiențe premium
Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. Între timp, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate update-urile și noile locații introduse.