Cauți o cazare pentru familii sau prieteni?
Astăzi îți povestim despre Casa Florea, o casă rustică cu ciubăr, situată în Stânceni, județul Mureș.
Drumul te duce într-un crâmpei pitoresc, cu păduri de conifere și aer curat din belșug.
În interior ți se deschide ușa spre încăperi frumoase, simple și cu toate facilitățile dorite.
Te așteaptă un foișor mare, acoperit, cu grătar din cărămidă, unde distracția nu are limite. Iar pe cei mici îi așteaptă un loc de joacă într-o grădină spațioasă.
Haide să descoperi județul Mureș!
În acest articol vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea discuta direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.
Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajuți la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, vei putea verifica singur disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.
Planul pentru o vacanță de 3 zile în județul Mureș
Județul Mureș fascinează prin multiculturalism – fiind locul unde românii, maghiarii, sașii, conviețuiesc în armonie, oferind un farmec aparte zonei, fapt care se vede prin clădiri, istorie, gastronomie și prin peisaje naturale bogate.
Județul Mureș ascunde peșteri, obiective turistice cu arhitectură deosebită și preparate tradiționale care îți vor intra la suflet.
Iată planul pentru o vacanță de 3 zile în acest județ:
Prima zi – vizită la două peșteri rare în lume
La 15 minute de Casa Florea se află două peșteri formate din mulaj de rocă vulcanică, care reprezintă o raritate în lume. Prima la care ajungi este Peștera Căsoaia lui Ladaș. Traseul până la peșteră merge prin pădure, este ușor accesibil, marcat și durează în jur de 30 de minute.
Timpul trece repede, iar deodată vezi că panoul îți indică peștera. Vezi un munte de rocă, construit de mama natură printre copaci și curiozitatea îți e activată.
Peștera Căsoaia lui Ladaș s-a format în rocă vulcanică, în urmă cu peste 5 milioane de ani, dar a fost descoperită întâmplător în anul 1988.
Potrivit specialiștilor, peștera a luat ființă în urma scurgerii lavei peste pădure. Când trunchiurile copacilor au fost prinse în lavă, s-au solidificat, iar de-a lungul anilor trunchiurile au putrezit în urma acțiunii apei și roca vulcanică le-a spălat, rămânând astfel peșterile de mulaj.
De neratat este și punctul de Belvedere, aflat în apropierea peșterii, care oferă o priveliște asupra văi și râului Mureș, ce te lasă mut.
La 20 de minute pe jos de la Peștera Căsoaia lui Ladaș, la o altitudine de 700 de metri, se află Peștera Mare din Andreneasa, tot o peșteră formată în rocă vulcanică. Raritatea peșterii, dar și priveliștea uimitoare fac ca mica excursie să fie una deosebită.
A doua zi – Scara Rákóczi, Palatul Culturii și Cetatea Târgu Mureș
Astăzi drumul este puțin mai lung, dar foarte încântător. La o oră jumătate de Casa Florea găsești în orașul Târgu Mureș – Scara Rákóczi, pictată în pixeli, cu motive tradiționale, care a primit în anul 2014 titlul de cea mai frumoasă scară pictată din lume. Actualmente, picturile se mai văd puțin, dar prinzi niște cadre senzaționale.
La 10 minute de mers pe jos de la Scara Rákóczi se află Palatul Culturii, o clădire spectaculoasă în stil Art Nouveau, construit în perioada 1908-1913. În interior te transpui cu totul într-un palat, iar imaginile de mai jos vorbesc de la sine.
Punctele remarcabile ale palatului sunt Sala Oglinzilor, cu cele 12 vitralii colorate, care în anul 1914 au fost propuse să reprezinte Europa la un concurs de artă decorativă din San Francisco; sala imensă de concerte cu o acustică deosebită și holul lung de 45 de metri, care a fost realizat din marmură de Carrara cu capele cu oglinzi venețiene. Povestea sa este fascinantă, iar imaginile oferite sunt uimitoare. Clar trebuie să îl treci pe lista de obiective de vizitat în județul Mureș.
La 15 minute pe jos de la Palatul Culturii se află Cetatea Târgu Mureș, care datează din secolul XVII. Se spune că în 10 august 1601, haiducii au prefăcut în cenușă mănăstirea, biserica, turnul și scoala din Târgu Mureș.
După evenimentul dezastruos, breslele zonei au început să clădească cetatea din piatră de râu, cărămidă și lemn. Urmele trecutului lăsat de armele de foc se văd pe zidurile cetății și îi dau un farmec aparte, rupându-te din cotidian și făcându-te să îți imaginezi timpurile de atunci.
Dincolo de zidurile cetății se află cea mai veche clădire din Târgu Mureș – Biserica Reformată. Cetatea are multe povești de spus. Vino și ascult-o.
A treia zi – descoperă cea mai bătrână pădure din România și vizitează un meșter lutier
Județul Mureș continuă să uimească și am avea atât de multe taine de spus despre el, încât rândurile sunt prea scurte…
Ultima zi te duce la cea mai bătrână pădure din România – Pădurea Mociar, situată în localitatea Nădașa, județul Mureș.
La o altitudine de 400 de metri, într-o zonă mlăștinoasă ți se deschide o lume cu aer ludic, unde copacii îți creează în minte fel și fel de imagini fantastice. Unii spun că pădurea ar fi bântuită, rămâne să ai curaj să afli cine sunt de fapt fantomele din pădure.
Află povestea pădurii. Aceasta a fost studiată de biologi și au declarat-o cea mai bătrână pădure din țară. În urma cercetărilor, biologii au identificat 300 de arbori, anume fagi și stejari, care au vârsta cuprinsă între 650-720 de ani, dar există și arbori cu vârstă de 500 de ani sau mai puțin.
La 10 minute de Pădurea Mociar, se aude un sunet aparte. Este orașul Reghin, supranumit și ,,Orașul viorilor”, unde îl găsești pe Claudiu Ciurba – un meșter lutier (pe Maps dai de el astfel: Ciurba Claudiu – Violin Maker).
Odată pătruns în atelier său, intri într-o sală de spectacol cu simfonie pe fundal și cu spectacol metaforic dat de expoziția viorilor. Claudiu povestește cu zâmbetul pe buze faptul că de la vârsta de 17 ani și-a descoperit pasiunea, iar de atunci face lucruri frumoase.
Ne-a arătat atelierul său, în timp ce ne explica cum transformă lemnul în opera de artă – vioara. Ia o bucată de molid ori paltin, o taie, o finisează și o lucrează minuțios, manual cu instrumente micuțe și bizare, timp de luni de zile. Pentru el fiecare vioară are un suflet și este o plăcere să stai să-l asculți cum vorbește despre pasiunea sa, dar și despre viață.
Casa Florea: Cazare rustică, cu ciubăr, în județul Mureș
În satul Stânceni, județul Mureș, unde liniștea se presară peste crâmpeie împădurite, se află Casa Florea.
Casa Florea este o cazare rustică, perfectă pentru familii cu copii sau grupuri de prieteni, având o capacitate pentru 10 persoane.
În interior, cazarea poartă lemn și piatră, oferind o simplitate care degajă fericire. Ai zonă de luat masa cu șemineu, bucătărie utilată, cinci camere duble cu paturi confortabile și patru băi.
În exterior se dă start la petrecere și la relaxare, fie în ciubăr, fie în foișorul spațios, cu grătar pentru mâncăruri bune.
Cei mici au la dispoziție un parc și o grădină unde să se joace.
Toți își găsesc fericirea la Casa Florea!
Pregătește-ți bagajul și haide la drum!
Rezervă-ți singur experiența!
Cauți o cazare cu ciubăr, unde să mergi cu prietenii sau familia? Vrei să descoperi județul Mureș prin obiective turistice, tradiții și unicitate? Haide la Casa Florea, din Stânceni, județul Mureș.