Casa Glod este o poveste fericita a unor casute traditionale, vechi de peste 100 ani, readuse la viata de un tanar care a inteles ca valoarea acestui patrimoniu este inestimabila.
Stramutate la poalele Apusenilor tocmai din Maramures, aceste casute arhaice incep o viata noua, garantand transmiterea traditiilor si a obiceiurilor catre generatiile urmatoare.
Acum le puteti gasi in satul Glod, din comuna Almasul Mare (Alba), un loc idilic, cel putin la fel de frumos precum mult mai renumitul Maramures.
Iubitorii de munte si trasee montane se vor simti pe aceste meleaguri ca pestele in apa, zona fiind una foarte ofertanta din acest punct de vedere.
Complexul traditional Casa Glod este amplasat in imediata vecinatate a Cheilor Glodului, o rezervatie naturala in muntii Metaliferi.
Vantul si ploile au sculptat de-a lungul anilor vai carstice, doline si creste spectaculoase.
Padurile de fag si gorun imbraca acest peisaj de vis. Pesterile si stancile calcaroase vor atrage ca un magnet pasionatii de speologie sau alpinism.
Ei bine, in aceasta gradina salbatica a Carpatilor, tanarul Alin Musat, un asistent medical care lucreaza in Italia, a decis sa recreeze un colt de rai, pe care nu l-a mai vazut din vremurile copilariei.
Dupa aproximativ 30 ani in care patrimoniul cultural traditional a fost distrus sistematic, iata ca balanta incepe sa se incline in favoarea acestuia.
Tot mai multe proiecte de acest gen promit sa readuca viata satului la adevaratele sale valori, ridicand foarte mult potentialul turismului romanesc de nisa.
La Casa Glod se pot caza in prezent pana la 15 persoane in conditii optime, existand posibilitatea adaugarii de paturi suplimentare atunci cand este cazul.
Cele trei casute traditionale care fac parte din complex au fost restaurate complet, pastrandu-li-se toate obiectele autentice, unele dintre acestea datand din urma cu peste 200 ani.
In plus, pentru a asigura necesarul cotidian de confort, au fost adaugate cateva elemente indispensabile, precum grupurile sanitare si racordarea la utilitati.
Cea mai apreciata dintre cele 3 casute este Casa Muzeu, care si-a primit numele chiar de la turistii care i-au trecut pragul. Aceasta dispune de doua camere duble, putand gazdui pana la 4 persoane. Urmeaza „Primaria” cu 3 camere duble (6 persoane) si „Scoala” cu doua camere single si una dubla (4 persoane).
La cerere, gazdele care sunt foarte primitoare, va pot asigura si mesele, acestea constand in preaparate traditionale, specifice locului.
Pentru a rezerva cele mai frumoase experiente in Apuseni, puteti utiliza noua noastra platforma – Travlocals.com. Astfel, veti putea verifica disponibilitati si preturi, veti putea contacta gazdele inainte de rezervare si nu veti fi nevoiti sa platiti nicio taxa sau comision.
Si daca tot ajungeti in zona, va mai oferim cateva atractii turistice pe care ati face bine sa nu le ratati:
Cheile Glodului
Cheile Cibului si Manastirea Cheile Cibului
Cheile Caprei
Muzeul Achim Emilian – Primul muzeu privat din Romania
Hrană pentru suflet! Mai mult decât turism! Terapie cu Natura si Oameni Frumosi!