Cazează-te în Casa Memorială George Stephanescu

Cazează-te în Casa Memorială George Stephanescu

Cazează-te în Casa Memorială George Stephanescu 1024 683 Wildventure

Casa Memoriala George Stephanescu – Rezerva acum

Rezervare fara comision – Contact gazda – Ilinca Stefanescu-Neagu – +40744291578

Cine a fost George Stephanescu?

George Stephanescu a fost un compozitor, pedagog si dirijor roman. Acesta a urmat studiile la Conservatorul din Bucuresti, unde a devenit ulterior profesor de canto, si Conservatorul din Paris. In plus, a fost fondatorul reprezentatiilor de opera in limba romana si a fondat trei societati lirice premergatoare Operei Romane (Mama soacra, Cometa si Scaiul Barbatilor). Printre altele, a fost si dirijor la Teatrul National din Bucuresti.

George Stephanescu

Cel mai frumos loc de cazare in Arefu

Casa memoriala George Stephanescu se afla in satul Capatanenii Ungureni, comuna Arefu, judetul Arges. Zona este una extrem de pitoreasca, fiind amplasata la poalele muntilor Fagaras, in imediata vecinatate a Cetatii Poenari, la baza barajului Vidraru. Daca sunteti pasionati de drumetii montane, trebuie neaparat sa mergeti pe Valea lu Stan, un traseu de dificultate medie, dar care ofera peisaje superbe cu canioane si cascade. Acesta porneste din zona Cetatii Poienari si serpuieste printre stanci, iesind pe malul stang al barajului Vidraru. Am postat un video mai jos cu imagini din zona si de pe traseu.

Casa memoriala George Stephanescu a fost construita in anul 1873, conform planurilor intocmite de fiul compozitorului, arhitectul Victor Stephanescu. Chiar daca cladirea a fost restaurata,  ramane un loc plin de istorie si amintiri. Tot mobilierul original a fost pastrat, acesta facand ca experienta de aici sa vi se para o intoarcere in timp cu peste 100 de ani. Daca veti decide sa va cazati aici, veti descoperi istoria Operei Romane intr-o ambianta unica. Nu ratati apusul soarelui, privit din mansarda casei… imaginea este superba.

Unitatea va pune la dispozitie:

  • 5 dormitoare (dormitor 1 – 2 paturi single, dormitor 2 – 4 paturi single, dormitor 3 – 2 paturi single, dormitor 4 – 2 paturi single, dormitor 5 – 1 pat dublu);
  • o baie cu cada sau dus;
  • o baie de serviciu;
  • o bucatarie complet echipata;
  • o gradina superba de 10,000 mp, in care se afla si o statuie a lui George Stephanescu.

cazare arefu Casa Memorială George Stephanescu

Casa Memorială George Stephanescu

Casa Memorială George Stephanescu

Casa Memorială George Stephanescu

cazare arefu

cazare transfagarasan

cazare transfagarasan

Casa Memorială George Stephanescu

Casa Memorială George Stephanescu

Casa Memorială George Stephanescu

Casa Memorială George Stephanescu

Casa Memorială George Stephanescu

costume populare arefu

arefu arges

Casa memoriala George Stephanescu poate gazdui simultan 4 familii cu copii, fiind un loc ideal de relaxare in mijlocul naturii. Din punctul nostru de vedere, reprezinta cel mai rafinat loc de cazare din Arefu, avand si amplasamentul ideal pentru a explora cel mai spectaculos drum rutier din Romania, Transfagarasanul.

Daca doriti sa faceti o rezervare, puteti contacta gazdele prin intermediul datelor de contact oferite in antet. Astfel, veti evita plata oricaror taxe sau comisioane percepute de alte platforme.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…