Casa Tanti Patrița: Cazare într-o nouă casă tradițională din Prahova

Casa Tanti Patrița: Cazare într-o nouă casă tradițională din Prahova

Casa Tanti Patrița: Cazare într-o nouă casă tradițională din Prahova 960 466 Wildventure

Casa Tanti Patrita – Rezerva acum

Contact gazda – 0729 222 882

Suntem din ce in ce mai entuziasmati sa descoperim ca sudul tarii este acaparat usor, usor de trand-ul refacerii patrimoniului de cladiri traditionale, preluand exemplul Transilvaniei, al Maramuresului si al Bucovinei.

Astazi poposim in satul Slon, comuna Cerasu, din judetul Prahova. Acesta este amplasat la o altitudine de 750 m. In aceasta localitate de la poalele Muntilor Ciucas isi are izvorul raul Drajna. Tot de aici, pornea un drum roman care trecea peste Varful lui Crai, prin Pasul Tabla Butii si cobora in Vama Buzaului.

Exista inca urme ale civilizatiei din sec 9-10, acestea constand intr-un castru (Drajna de Sus) si doua fortificatii de frontiera construite pentru a controla traficul de marfuri intre Transilvania si Tara Romaneasca.

Acest sat autentic romanesc este deosebit de pitoresc. Aici traditiile au fost conservate si transmise mai departe din generatie in generatie.

Peisajele sunt inca virgine, iar oamenii mai puri, exact asa cum erau in urma cu sute de ani. Aici exista o fauna si o flora foarte diversificata, iar daca vei colinda cateva minute pe ulitele satului, vei afla de la localnici ca fiecare planta are cate o intrebuintare medicala.

Cararile nepietruite ale Carpatilor de Curbura vor fi adevarate desfatari pentru plimbarile cu bicicleta sau pentru trekking.

Printre obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi in zona enumeram: Rezervatia de ursi din Valea Borului, Castrul Roman din Drajna de Sus, Barajul Maneciu cu Pastravaria Valea Stanii si Cimitirul Eroilor cazuti in Primul Razboi Modial de la Tabla Butii.

Revenind la locatia pe care v-o propunem astazi, va spunem ca este vorba despre o casa traditionala boiereasca, ce dateaza din anul 1938.

Casa Tanti Patrita are o poveste ce incepe din vremea celui de-al doilea Razboi Mondial. Numele Tanti Patrita vine de la Cleopatra, cea care s-a casatorit in adolescenta cu Mos Costica, vederan de razboi, ramas fara o mana in timpul luptelor. Cleopatra era o croitoreasa iscusita, foarte cocheta si sugubeata, de ti-era mai mare dragul.

Casa Tanti Patrita a fost restaurata recent, fiindu-i pastrat farmecul secolului trecut. Practic, aceasta arata exact ca in urma cu 80 de ani, doar gradina suferind cateva modificari.

Gratarul construit in 2018 frige carnea la fel ca bine ca jarul din ’38, soba cu plita face zacusca si magiun, iar beciul adaposteste tuica si muraturile pe tot timpul anului.

Aceasta casa traditionala dispune de 3 dormitoare si 5 paturi, putand gazdui pana la 8 oaspeti. Doua dintre dormitoare au cate un pat dublu, un dormitor are doua paturi single si mai exista o canapea in spatiile comune.

Nu cred ca mai este nevoie sa va spunem ca desi vorbim despre o casa arhaica, nivelul de confort de care beneficiati atinge cele mai inalte standarde. Cele doua bai interioare sunt si ele complet mobilate si utilate, la fel si bucataria.

Daca v-ati hotarat sa petreceti cateva zile minunate in aceasta casuta din povesti, puteti contacta gazda prin intermediul datelor furnizate in antet. Astfel, veti evita plata taxelor si a comisioanelor percepute de alti intermediari.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…