Ciorba de dovlecei cu lapte

Ciorba de dovlecei cu lapte

Ciorba de dovlecei cu lapte 150 150 Wildventure

Astazi vom lansa un nou segment al proiectului Wildventure Romania pe care il vom intitula “Gastronomie locala”. Pe aceasta cale, dorim sa-i multumim lui Stefan Lungu si companiei Dnata, cei care au colindat Romania in lung si in lat, culegand cele mai gustoase “100 de retete de foc”.

Din Maramuresul mandru si pana la bisericile din Bucovina, de la Marea Neagra si pana la cazanele Dunarii, calatorind prin codrii plini de salbaticiuni si pe campii inflorite, au fost descoperite cele mai vechi retete romanesti. Filmarile au avut loc in gospodariile taranilor, in pesteri de refugiu si alte locuri inedite. Montajele sunt o adevarata desfatare pentru iubitorii gastronomiei traditionale.

Prima dintre cele 100 de retete de foc este Ciorba de dovlecei cu lapte, o reteta veche, traditionala, interpretata de gospodina Mia Pavelescu.

Ingrediente

  • un dovleac mare (cel folosit la placinta) sau dovleac galben romanesc (dupa recoltarea din toamna);
  • trei litri de lapte batut (lapte acru);
  • o cescuta de ulei;
  • doua cepe;
  • 30 mg de smantana;
  • marar sau seminte de marar;
  • sare dupa gust;

Mod de preparare 

  1. Dovleacul se spala, se curata de coaja si se taie cubulete.
  2. Ceapa tocata marunt se caleste in uleiul incins pana devine moala (nu se rumeneste).
  3. Se adauga dovleacul taiat marunt si se caleste si el timp de 10-15 min.
  4. Se adauga apoi laptele batut, care se lasa sa fiarba timp de 15 minute la foc potrivit.
  5. Se adauga iar lapte acru, impreuna cu smantana si sarea si se mai da un clocot.
  6. Se ia tuciul de pe soba si se adauga marar verde, tocat marunt.

Ciorba de dovlecei cu lapte este gata. Pofta buna!