Ciulama de ciuperci, în cuib de mămăligă

Ciulama de ciuperci, în cuib de mămăligă

Ciulama de ciuperci, în cuib de mămăligă 150 150 Wildventure

Astazi va prezentam una dintre cele mai delicioase retete culinare romanesti.

Este vorba despre ciulamaua de ciuperci, in cuib de mamaliga, o reteta traditionala bucovineana.

Calatorim virtual spre Vatra Dornei, un loc in care traditiile si obiceiurile sunt respectate cu sfintenie. Acest lucru este evident si in gastronomia locala, una dintre cele mai renumite de pe teritoriul Romaniei.

Acest articol face parte din proiectul „100 de retete de foc” realizat de Stefan Lungu in parteneriat cu Dnata.

Cum se prepara o ciulama de ciuperci autentica?

In primul rand, trebuie sa va spunem ca pentru aceasta reteta se folosesc hribii. Supranumite „aurul padurilor”, aceste ciuperci de culoare brun-galbuie cresc in padurile montane pe timp de vara. Adora zilele toride, culminate cu ploi racoroase spre seara. Chiar daca in Romania se gasesc din belsug, in tarile dezvoltate din Uniunea Europeana pretul hribilor ajunge si la 35 Eur/kg.

Dupa ce aduceti aceste ciuperci proaspete in gospodarie, veti mai avea nevoie de:

  • smantana proaspata;
  • un ou;
  • sare;
  • ulei de floarea soarelui;
  • o ceapa.

Hribii si ceapa se taie si se pun la calit in ceaun. Oul este amestecat cu smantana proaspata intr-un ulcior. In paralel, se pune malaiul la fiert cu o lingura de sare. Amestecati-l constant pentru a nu se creea cocoloase si lasati-l la fiert pana cand mamaliga devine vartoasa.

Dupa ce legumele s-au calit, se adauga in ceaun smantana amestecata cu ou si putina sare. Se amesteca bine pana cand compozitia devine omogena. Intre timp, mamaliga este gata. Varsati-o pe un tocator de lemn si aranjati-o in asa fel incat in mijloc sa raman o cavitate. Ati ghicit, acela este locul ciulamalei de ciuperci.

Ciulamaua de hribi, in cuib de mamaliga este gata. Pofta buna!

Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l mai departe pentru a ne ajuta sa readucem in prim-plan retetele traditionale romanesti.

Planul nostru este de a prezenta prin intermediul sectiunii de gastronomie locala pana la 100 de retete culinare cu specific local.

Nu uita de minunatele locatii turistice pe care le promovam si pentru care iti oferim toate detaliile necesare unei rezervari pe cont propriu (fara intermediari).

Avand in vedere ca activitatea noastra este una non-profit, ne poti sprijini printr-o donatie. Orice suma, cat de mica, este bine-venita. In acest sens, am adaugat un buton sub meniul site-ului care face ca procesul sa nu dureze mai mult de cateva secunde.

 

Un comentariu

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…