Locurile deosebite atrag oamenii speciali, așa că azi suntem într-un loc distins.
Suntem la Hanul Vatra.
Acesta se află la 6 kilometri de localitatea Horezu, loc renumit pentru produsele artizanale din ceramică. Ceramica de la Horezu este o moștenire culturală, făcând parte din patrimoniul UNESCO din anul 2012.
Horezu este comoara de sub munte. Aici lutul ce trece prin mâinile meșteriilor devine arta, cunoscută și apreciată în întreaga lume.
Când pașii au ajuns la Horezu, fascinația se revarsă în priviri. Aproape oriunde privești, vei zări obiecte din ceramică ce stau falnice în veranda caselor. Culori, simboluri și un sentiment de pătrundere într-un muzeu trezește localitatea Horezu.
Horezu ar putea fi considerat un muzeu în aer liber. Acolo unde nu intri pe bază de bilet, ci intri pe bază de emoție.
Cu ajutorul noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea rezerva cele mai frumoase experiențe autentice din România. Veți putea verifica disponibilități și prețuri sau veți putea contacta gazdele fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.
Ceramica de la Horezu, un stil unic, cu o vechime de peste 300 de ani
Ceramica de la Horezu e unică în lume, potrivit publicațiilor de specialitate. Arta lutului a fost transmisă din generație în generație. În mâinile meșterilor, lutul, culorile și desenul au devenit obiecte mult căutate.
Emblematic este cocoșul de Horezu. Olarii povestesc cu drag semnificația fiecărui desen. Legenda cocoșului de Horezu stă la baza timpurilor vechi, când granița dintre noapte și zi era anunțată de cocoș. Tot acesta este considerat simbolul sufletului.
Picturile înfățișează și alte motive decorative precum: bradul, șarpele, ghioceii, frunza, soarele, steaua, spicul, spirala dublă, pomul vieții și coada de păun.
Haideți la Horezu dacă vreți să descoperiți fiecare simbolistică, și chiar să vă creați propriul motiv decorativ. Ce spuneți? Un desen specific familiei voastre care să fie ca o zestre ce se va moșteni din generație in generație. În viața contează ce lași în urmă. Timpul trece, scrieți-vă propria istorie.
Hanul Vatra, locul unde pasiunea se întâlnește cu tradiția
Hanul Vatra spune o poveste fără a vorbi. Însăși denumirea sa vă trimite cu gândul la zilele din trecut. Semnificația hanului e profundă. În literatura românească, hanul era considerat o răscruce de drumuri și destine. Totodată, hanul reprezenta un adăpost vremelnic, un spațiu al evocării și al povestirii.
Aici, la Hanul Vatra veți trăi cu adevărat clipe magice.
Camerele păstrează autenticitatea tradiției românești. Mobilier din lemn masiv, lămpi realizate manual, țesături artizanale ce învelesc patul, iar seara vă cuprind cu istoria ce o dețin. O seară ca in vremurile de altădată, o seară pe care trebuie să o descoperiți.
Când soarele și-a făcut loc la ferestrele camerei voastre, porniți la drum și aflați ce se ascunde prin împrejurimi. La doar 5 km de Hanul Vatra veți fi fascinați de peisajul spectaculos al celui mai mic parc național din țară, Parcul Buila Vânturărița. Încălțați-vă adecvat, pentru că parcul dezvăluie chei abrupte și peșteri calcaroase.
Descoperiți Peștera Liliecilor, ce a fost locuită de pustnici în Evul Mediu. Nu ratați prima peșteră electrificată din România, Peștera Muierii. Aceasta are o istorie bogată. În vremuri de război adăpostea mame și copii, de aici și proveniența denumirii sale.
Fascinația locului nu se oprește. Ați auzit de legume, fructe care cresc în pământ, dar de pietre ați auzit? Aflați că în satul Costești, localitatea Horezu cresc pietre uriașe în pământ. Dimensiunea lor e impresionantă, cuprinse între 6 și 10 metri. Locul desprins din cărțile de știință fantastică este Muzeul Trovanților.
O zonă plină de tradiție, un loc pregătit să vă destăinuie secretele. Nu mai stați pe gânduri. Trăiți o experiență inedită! Povestiți cunoscuților și haideți să păstrăm tradiția românească! Veniți cu noi în această lume unică a ceramicii de Horezu?
Rezerva-ti singur experienta
Ai rămas plăcut surprins de cele relatate cu privire la această locație de vis? Ei bine, poti rezerva propria experienta prin intermediul celei mai moderne platforme turistice din Romania > Travlocals.com.
Cu ajutorul acesteia, vei putea lua legătura cu gazdele. Vei evita plata oricăror taxe sau comisioane către platforme sau agenții de turism.
Text: Alice Cazan
Buna ziua,
aveti disponibile 3 camere duble in perioada 08 AUg – 10 Aug? Daca da, care este pretul si care sunt conditiile de anulare si de mic dejun.
Multumesc.
Denisa