Inn on Balaban
> Rezerva cazare case traditionale <
Astăzi descoperim povestea uneia dintre cele mai frumoase pensiuni din Bran, Brașov.
Pornim la drum pe plaiurile românești. Ajungem în vârf de deal, înconjurați doar de munți și de liniște.
Suntem la Inn on Balaban.
Transilvania ne uimește și de această dată. Dacă în articolele recent publicate prezentam fascinația fortificațiilor, a castelelor, iată că și de data asta Transilvania ne lasă fără cuvinte.
De o frumusețe răpitoare, pe cărări așezate aproape de cer, ni se dezvăluie localitatea Bran.Conforom etimologiei, cuvântul bran înseamnă poartă. Și cu siguranță, putem spune că aici intrăm pe o poartă, într-o altă lume.
Localitatea Bran ne poartă prin cele mai frumoase peisaje.În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența.
Cu ajutorul link-ului din antet veți putea rezerva cele mai frumoase experiente turistice din Romania, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.
Inn on Balaban, poarta spre o altă lume
Inn on Balaban este exemplul viu al unei dorințe aprige de a păstra tradiția românească. Datorită pasiunii și aspirației de a da viață în secolul XXI unei case vechi de 100 de ani, asistăm astăzi la ceea ce înseamnă în adevăratul sens al cuvântului o casă tradițională românească.
Cum a început această captivantă istorisire?
Inițiatorul proiectului, român de origine, dar care s-a născut și a crescut în America, a făcut vizite din ce în ce mai dese în România. A rămas impresionat de tot ceea ce a văzut și a decis că trebuie să își pună amprenta pe meleagurile românești.
În prima sa vizită în România a descoperit o casă tradițională din satul Măgura, Brașov. Imaginea i-a fost întipărită în minte, iar când a vrut să o construiască, a mers în locul cu pricina, însă casa nu mai era acolo.
Aceasta a fost strămutată la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, Sibiu. Planurile de construcție ale casei au fost procurate chiar de la muzeu.
O casa traditionala braneana, in care te poti caza
Casa a prins contur acum 15 ani, fiind realizată exclusiv cu tehnici tradiționale și materiale prelucrate manual. Singura modificare pe care a adus-o posesorul casei a fost dimensiunea. Casele tradiționale au dimensiuni relativ reduse. Ca atare, pentru a primi viitori oaspeți, proprietarul a optat pentru dimensiuni mai ample ale proiectului.
Ce e fascinant aici e faptul că proprietarul nu s-a limitat la construcția unei case vechi de 100 de ani, ci a dat viață și unei alte case din satul Șimon, Bran care urma să fie distrusă. A salvat-o și a adus-o bucată cu bucată până în vârf de deal. În prezent, casa te așteaptă cu speranță… Să o vezi, să o atingi și să îți dorești să înnoptezi pentru a-ți spune povestea ei.
Sunteți în vârf de deal, înconjurați de munte. Deconectați-vă de la realitate, aici intrați într-un alt timp.
În jur pasc turmele de oi, miroase a lapte și brânză proaspătă. Mai încolo zărești văcuțe, căpițe de fân, așezate după datini.
După ce v-ați bucurat de tot ce e în jur, haideți în casă, se lasă întunericul!
Interiorul de la Inn on Balaban parcă vorbește despre trecut, despre magia în care omul era conectat doar cu natura. Era el și zâmbetul senin al Soarelui, el și ploaia care bucura pășunea, el și mâinile care trudeau cu atâta ardoare pentru a proiecta un viitor strălucit.
Noul lux al simplitatii
Deși nu aveau multe, în trecut oamenii aveau totul. Liniștea sufletului e cea care îți dă putere, speranță. Azi suntem într-o goană după timp. La Inn on Balaban veți găsi timpul pe care îl căutați. Întoarceți-vă la simplitate și veți avea ocazaia să vă descoperiți pe voi. O expriența unică! Trăiți trecutul strămoșilor, în prezent.
Pereți albi, geamuri mici din lemn, făclia lămpii, mileuri, picturi tradiționale pe mobilier, canapea din timpuri străvechi și tablouri cu rame din copilărie. Camerele au fost construite tot din materiale prelucrate manual.
Buștenii au prins o altă formă în mâinile meșterilor. Ferestrele au un model artizanal deosebit. Cadrul e perfect, pentru că de pe geam privești muntele. Ușile păstrează aceeași linie tradițională. Mai mult de atât, una din clanțe aparține unei uși vechi din Harghita. Fiecare cameră are baie proprie și calorifer pentru că, fiind în zonă muntoasă, frigul se resimte și vara.
Un astfel de decor trebuie celebrat printr-un ospăț culinar. Ce spuneți de bucate preparate pe un cuptor tradițional? Vreți să vă răsfățați papilele gustative cu delicatese brănene?
Dacă vă aduceți aminte cu drag de poveștiile despre trecut ale buniciilor spuse la sobă, haideți la Inn on Balaban să retrăiți o bucată din viața pe care o căutați. Aduceți toată familia, descoperiți împreună frumusețea locului și bucurați-vă de ceea ce a fost odată o poveste.
Nu mai stați pe gânduri și porniți la drum! Gazdele abia așteaptă să le treceți pragul.Trăiți o experiență inedită! Povestiți cunoscuților și haideți să păstrăm tradiția românească! Veniți cu noi în această fascinantă poveste a unei case construite după planuri vechi de 100 de ani?
Rezerva-ti singur experienta
Ai rămas plăcut surprins de cele relatate cu privire la această locație de vis? Ei bine, îți poți face singur rezervarea, fără a mai apela la intermediari.
Cu ajutorul noii noastre platforme, Travlocals.com, vei putea rezerva cele mai frumoase experiente turistice din Romania. Vei evita plata oricăror taxe sau comisioane către platforme sau agenții de turism.
Iar dacă apreciezi ajutorul pe care ți-l oferim sau munca pe care o depunde în sprijinul turismului rural, ne poți sprijini printr-o donație. În partea de jos a meniului vei găsi un buton ce-ți va permite să donezi orice suma, în doar câteva secunde.
Sursa foto: Serban Bonciocat (https://www.igloo.ro/hanul-balaban/)