Haideți să petreceți clipe liniștite, într-un sat de munte, la Livada Bunicului.
În satul Stănești, județul Argeș, pe un drum împânzit de codru, cu căpițe iconice și văzduh ce lasă păsările și norii să îl folosească pe post de șevalet, se așează, în pictură, două case tradiționale îmbrăcate în piatră de munte și lemn, caror prispa imbie la relaxare.
De acolo se resimte mirosul fructelor din livadă, iar pofta de dulceață se ivește. Ce spuneți, luați coșul și mergeți să culegeți niște fructe, iar apoi pregătiți gemuri, dulcețuri sau sucuri, așa cum făcea bunica în copilărie?
În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva un concediu minunat în România. Grație noii noastre platforme, Travlocals.com, veți putea lua legătura direct cu gazda. Toate rezervările sunt necomisionate, iar cel mai bun preț este garantat.
Rezervând prin intermediul platformei noastre, ajutați la dezvoltarea unui proiect 100% românesc. În plus, cu ajutorul platformei, veți putea verifica singuri disponibilitățile, prețurile, facilitățile sau politica de rezervare.
Bucate tradiționale, mănăstire construită în piatră și case vechi
Într-un colț pitoresc de lume, pe un plai unde animăluțele pasc în tihnă, totul are un gust aparte, un gust autentic dat de gospodarii satului, care pregătesc de zori bucate tradiționale.
La Livada Bunicului, printre specialitățile pe care le puteți savura sunt: brânză de capră, de oaie, caș afumat, brânză în scoarță de copac, bureți de fag murați, prăjituri pregătite după rețete din străbuni și vin de casă.
După acest ospăț, luați-o la pas prin sat, ascultați susurul râului și admirați frumusețea în stare pură. E o bucurie să priviți casele autentice, să discutați cu localnicii și să descoperiți interioare de poveste.
Una dintre casele emblematice ale satului este inclusă ca patrimoniu în Muzeului Satului Românesc.
Într-o grădină micuță, cu gard de lemn, se adăpostește o șură cu grajd, fânar, o bucătărie de vară și o casă, care datează din anul 1936.
Construită de meșterii locului, conform datinei, cu baza din piatră, aceasta dezvăluie în interior tărâmul meșteșugului prin țesături cusute de mână sau la război. Una dintre țesăturile specifice zonei este zăvastra, un covor lung din lână, decorat cu motive geometrice proeminente, care, în trecut decora pereții camerelor.
La aproximativ 10 minute de Livada Bunicului, în satul Jgheaburi se află cea mai veche mănăstire din România construită în piatră, Corbii de piatră.
Săpată la începutul secolului XIV, într-o ambianță ce emană simbioza dintre artă-om-natură, aici, unicitatea e dată de amplasament, construcție și ansamblul de picturi pe piatră și lemn. Sufletul și mintea își găsesc liniștea, e un loc perfect pentru regăsirea sinelui, atât în interiorul lăcașului, cât și în exterior, pe scările din lemn când urcați ori sus, pe piatra mănăstirii rupestre, de unde natura se desfășoară în toată splendoarea.
La poalele cascadei scurse prin piatră se află o casă de poveste, ce proiectează acea dorință de a o privi necontenit. Aceasta a aparținut unei bătrâne, devenind acum o casă-muzeu, ce oferă prilejul de a cunoaște traiul de altădată.
Cu atâta bucurie strânsă din jur, seara își începe spectacolul, anunțându-vă că e timpul să vă odihniți.
Livada Bunicului: case tradiționale cu izul liniștii din copilărie
Intr-un sat pitoresc, strajuit de păduri seculare, pe un drum pietruit, se dezvăluie un gard construit cu crengile doborâte de vreme, el împrejmuind două căsuțe tradiționale: Casa Soare și Casa Lună.
Îmbrăcate în piatră și lemn, casele se bucură să primească în brațele lor călătorii, oferindu-le de pe prispă o panoramă ce vă va face să exclamați :ceva mai frumos nu există!.
Ușa se deschide, iar măiestria lemnului își face apariția prin sculpturile mobilierului. Căsuțele sunt simple, au confortul dorit și căldura pe care o căutați în vacanța voastră, au amintirea momentelor liniștite și au puterea de a crea alte momente frumoase alături de cei dragi.
Puteți petreceți clipe minunate alături de cei dragi prin livadă, culegând de la mere până la curmale ori kiwi.
Arătați-vă iscusința în bucătărie preparând din fructe dulcețuri, sucuri, siropuri sau prăjituri.
Povestiți în cramă, savurând un vin de casă ori gustând dulcețuri pregătite de gazde.
Relaxați-vă în grădină și preparați bucate la grătar.
Orice ați face aici e despre liniște, calm și relaxare. Pregătiți bagajele și porniți la drum!
Rezervați-vă singuri experiența!
Într-o panoramă ce lasă la vedere muntii Fagaras, pe un drum pitoresc cu case tradiționale, căpițe de fân, animale ce pasc în tihnă și miros de bucate românești, în satul Stănești, județul Argeș, se află Livada Bunicului, lozul liniștii voastre.
Experiența poate fi rezervata prin intermediul platformei Travlocals.com, direct de la gazdă, fără taxe și comisioane.
Am construit aceste proiecte pentru voi. Doar folosind serviciile lor, veți susține strădania unor oameni faini care creează din vacanțele în România poarta spre dorința voastră de a călători pe aceste tărâmuri magice românești.
Text: Alice Caza