Pensiunea Dealul Verde este cunoscută datorită arhitecturii sale unice.
Locația este situată în Porumbacu de Jos și este gata să te primească în visul său cu brațele deschise.
Pensiunea Dealul Verde: De la vis la realitate
Înainte de a fi o pensiune, Dealul Verde a fost un vis. Un vis al proprietarilor care erau obosiți de viața agitată a capitalei. Călătorind prin țară, tot mai multe semne apăreau, iar visul de a construi ceva unic în România, unde să te retragi cu familia și prietenii nu dispărea. Din contră, se accentua.
După multă muncă și cu multă ambiție, visul celor 2 începea să prindă contur. „Aflându-ne la doar 40 de km de Sibiu, ne-a atras atenția un cerb care, cocoțat pe vârful unui deal, își exersa talentul de tenor. Ca într-un puzzle cu emoții și trăiri, am răsuflat ușurați: tocmai găsisem locul potrivit în care visul nostru avea să prindă viață.” Sunt vorbele proprietarilor care urmau să-și îndeplinească menirea. Anul 2018 a fost anul în care ideile s-au concretizat.
Pensiunea Dealul Verde: Cazare inedită în Transilvania
Locația pune la dispoziție 16 locuri de cazare în 8 dormitoare cu baie proprie. La exterior, oaspeții se pot bucura de câteva ore de distractie în ciubărul locației sau pot petrece momente de relaxare în saună.
Pe timp de vară există și un cinema în aer liber pus la dispoziția celor care se hotărăsc să treacă pragul Pensiunii Dealul Verde.
Activitățiile sunt nelipsite în interiorul locației. Oaspeții pot opta pentru a se relaxa lângă șemineu sau pot juca biliard și darts cu prietenii sau familia.
Fiecare cameră își are identitatea sa și niciuna nu seamănă cu cealaltă. Camerele își spun povestea prin diverse decorațiuni, în special plin tăblia patului care este diferită în funcție de semnificația camerei. Acestea se clasifică astfel:
Camera Artistului
Aici se află un pat din lemn care are o tăblie pe care atârnă o mulțime de pensule colorate. Blatul măsuței sugerează paleta unui pictor pe care se văd urmele culorilor folosite. Deasupra patului atârnă 11 pânze pictate în ulei care formează imaginea unui întreg peisaj.
Camera Agricultorului
Patul din lemn are o tăblia decorată cu spice de grâu. De o parte și de alta sunt două lampadare confecționate din crengi de copac. Măsuța reprezintă un balot de paie încastrat într-o rășină, acompaniată de trei scaune din lemn cu trei picioare, specific țărănești. Dulapul este și el realizat din crengi de copac, transformate ingenios într-un ansamblu extrem de funcțional.
Camera Fermierului
Tăblia patului de lemn, cele două felinare, măsuța din buturugi de lemn și scăunelele acoperite cu blăniță, au rolul de a te transpune în decorul unei ferme de la țară.
Camera Fierarului:
Veiozele, lustra din fier forjat și patul cu tăblia din foaie de tablă te introduc rapid în atmosfera meșteșugului fierarului. Aici sunt și 2 cufere cu încuietoare de metal care sunt folosite pe post de noptiere.
Camera Lu’ Dorel:
Aici vei găsi un pat din lemn, o băncuță din 2 elemente( fier și lemn) frumos îmbinate și 2 noptiere din marmură și lemn. În această cameră sunt combinate toate elementele celorlalte camere: țevi, sfori, lemne, elemente tradiționale și altele.
Camera Tâmplarului:
Tăblia patului este dintr-o ușă veche, două găleți de lemn sunt folosite pe post de noptiere, lustra din lemn, toate menite să-ți creeze o atmosferă primitoare și caldă.
Camera Țesătorului:
Tăblia patului din lemn vrea să sugereze un război de țesut, care se întinde pe tavan și de care este prinsă o lustră din sfori împletite.
Camera Tradițională:
Este o cameră plină de decorațiuni care omagiază tradițiile și simbolurile tradiționale românești.
Activități pe care le poți face în zonă
Porumbacu de Sus se află la poalele Vf. Negoiu (2535 de metri), al doilea vârf ca înălțime din țară. Dacă vrei să explorezi puțin zona și să faci o drumeție spre Vf. Negoiu trebuie să ai un echipament adecvat. Traseul este destul de lung și e recomandat să se facă vara, zilele fiind cele ma lungi din an.
De asemenea, tot în zonă se află și Castelul de Lut și Povestea Calendarului. Aceste 2 atracții turistice aduc anual sute de mii de turiști.
Dacă vrei să afli de mai multe destinații ascunse sau să găsești cazări inedite din România, pe blogul nostru vei găsi toate aceste lucruri și nu numai.