Astăzi vă propunem o călătorie la Pensiunea Iara din Munții Apuseni. Cabana fascinantă se află printre brazi, în comuna Arieșeni, județul Alba.
Drumul încântător vă poartă prin pădure, printre râuri, peșteri unice în Europa, trasee de escaladări, alpinism sau schi și peisaje numai bune pentru suflet.
Pe un drum atât de feeric veți ajunge la pensiune. O veți zări de departe, elegantă, îmbrăcată în culorile naturii. Câteva geamuri panoramice vă vor face cu ochiul și vă vor ademeni înăutru.
Aici găsiți 6 camerele ideale pentru cupluri, familii și prieteni. Fiecare cameră îmbie cu farmecul său rustic și notele romantice. Geamurile sunt îndreptate spre adevărate capodopere ale naturii.
Porniți la drum și aflați ce experiențe frumoase vă așteaptă în Munții Apuseni!
În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența.
Cu ajutorul datelor de contact din antet veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.
Vizitați peșterile din Apuseni. Sunt unice în lume!
Unele dintre cele mai fascinante peșteri din lume se află chiar în România. Vreți să vedeți cristale, ghețari, formațiuni interesante?
Peștera Farcu, supranumită Peștera cu cristale este o peșteră aproape unicată. Una asemănătoare, amenajată turistic mai există doar în Africa de Sud.
Peștera cu cristale se află în comuna Roșia, județul Bihor, la o distanță de o oră și jumătate de mers cu mașina față de pensiunea Iara. Veți fi uimiți, veți trăi o experiență rară.
Programul și tarifele de vizitare pot fi consultate aici.
Drumul ne conduce la următoarea cavernă impresionantă din România, Peștera Ghețarul de la Scărișoara. Aceasta se află la aproximativ o jumătate de oră distanță de mers cu mașina.
Dacă vi se face dor de iarnă în sezonul cald, aici e locul în care o veti regăsi, indiferent de anotimp. Luați-vă în bagaj haine groase pentru că temperaturile vara sunt de 1 grad Celsius, iar iarna ajung chiar și la minus 20 de grade Celsius.
Până să ajungeți la peșteră veți fi întâmpinați de căsuțe tradiționale, cu acoperiș din paie, caii pasc în armonie, iar localnicii îmbie turiștii cu produse locale: plăcinte cu cartofi, plăcinte cu varză, dulcețuri și siropuri naturale. Călătoria e prin pădure, mergeți și iar mergeți până când panourile turistice vă atenționează că ați ajuns.
Pe o scară învecinată cu stânca și mușchiul verde, vă cufundați într-o experiență plină de adrenalină. Ajunși în aven, privirea nu se mai poate opri din a savura minunile naturii. Veți descoperi al doilea cel mai mare ghețar subteran din Europa.
Alpinism, escaladări, ciclism montan, parc de aventură, schiat în Arieșeni
Ce activități pline de adrenalină vă așteaptă în Arieșeni? Alpinismul, pe un traseu abrupt al Pietrelor Negre. Aveți la dispoziție un traseu amenajat cu trei lungimi de coardă. Traseul e recomandat doar alpiniștilor experimentați.
Escaladări pe traseul Via-Ferrata, cu o dificultate ușoară spre medie. Turiștii parcurg 200 de metri pe un traseu cu cabluri și scoabe metalice în stâncă, trăirea fiind unică.
Cei care caută adrenalină pe două roți, o găsesc prin traseele mountain-bike. Traseul vă poartă pe Culmea Bihariei, pe poteci si drumuri forestiere, dezvaluindu-va peisaje fascinante.
Parcul de Aventură Scorbura Moțului este situat în satul de vacanță Vârtop, fiind ideal pentru distracția în familie. Acesta cuprinde trasee de tiroliană, de cățărare și tras cu arcul la țintă.
Iubitorii sporturilor de iarnă, își găsesc locul pe pârtia de la Vârtop. Aveți la dispoziție pe lângă un peisaj desprins din basme, cu brazi și zăpadă, trei pârtii potrivite pentru schiat.
Plimbările prin atâtea locuri din Munții Apuseni și împrejurimi vă vor uimi. Ar mai fi multe de spus despre această zonă impresionantă a României, dar ne oprim aici și vă lăsăm să descoperiți singuri. Haideți în vacanță!
Pensiunea Iara, una dintre cele mai frumoase cabane din Apuseni
Pensiunea Iara este o cazare fascinantă în Munții Apuseni. Aceasta se află în comuna Arieșeni, județul Alba.
Geamurile panoramice vă cheamă misterioase să aflați ce este înăuntru.
Pensiunea este alcătuită dintr-un living și 6 camere duble, ideale pentru cupluri, familii și prieteni. Camerele au tente rustice, note romantice și ferestre îndreptate spre minunile naturii.
Fiecare cameră dispune de:
- baie proprie utilată cu facilitățile unui trai modern;
- pat cioplit în lemn, cu saltea confortabilă, așternuturi fine;
- dulap și noptiere din lemn;
- mini-frigider;
- televizor;
- la cerere paturi suplimentare;
- Internet wi-fi gratuit;
- materiale informative despre obiective turistice din zonă;
- masă acompaniată de notele romantice ale veiozelor și scaune tradiționale din răchită.
Living-ul este locul unde stați la gura șemineului, povestind întâmplări amuzante din viața voastră și creând altele noi.
Aveți la dispoziție o terasă și un restaurant unde să mâncați preparate regionale și internaționale.
În timpul sezonului cald, cei mici au un tărâm de joacă cu tobogane, căsuțe și groapă de nisip.
Alegeți să vă relaxați într-o vacanță fascinantă în Munții Apuseni!
REZERVAȚI-VĂ SINGURI EXPERIENȚA
Căutați o vacanță minunată în Munții Apuseni? Vreți să descoperiți atracții turistice unice în țară? Sau să experimentați sporturi extreme? Haideți pe Travlocals.com! Aici le veți găsi pe toate!
Luați legătura direct cu gazdele. Evitați orice taxă sau comision perceput de alte platforme sau agenții de turism!
Text: Alice Cazan
„La pomul lăudat…”, locația este buna, pensiunea amenajata cu gust, dar în ceea ce privește 1) Serviciile: la cazare am gasit cabina de dus din camera murdara de pasta de dinti, plutitorul de la vasul de wc era defect și apa se tragea cu greutate, copilul a căzut în somn cu patul extensibil pus ca pat suplimentar iar cei doi câini din curte erau imprevizibili, repezindu-se uneori la turisti; 2) exista tendința de a încarca nota de plata, am observat ca aproape toate familiile cazate au cerut clarificări asupra unor costuri suplimentare, unele deloc neglijabile; 3) aparenta amabilitate a reprezentantei pensiunii a dispărut când am cerut documente fiscale, iar în dimineața plecării efectiv nu am fost lăsat sa ma așez la masa pana nu am achitat integral costurile (aveam portofelul în camera și a trebuit sa ma duc după el), deși mic dejunul era inclus în pachetul de servicii și practic mi s-a cerut sa îl plătesc în avans. Ca fapt divers, costurile din notele de plata zilnice, în care existau diferențe între preturile din meniul afisat și cele bifate la plata, au fost scăzute odată cu emiterea bonului fiscal. Aprecieri pentru cele doua doamne de la bucatarie/ servire, care nu cred ca au nicio vina pentru aceste minusuri…