Reveria Guesthouse – una dintre cele mai frumoase experiențe transilvănene

Reveria Guesthouse – una dintre cele mai frumoase experiențe transilvănene

Reveria Guesthouse – una dintre cele mai frumoase experiențe transilvănene 605 404 Wildventure

Reveria Guesthouse – Rezerva acum

Contact gazda – reveriacasadeoaspeti@yahoo.com – 0269 862 559 

Astazi poposim la Alma Vii, unul dintre cele mai frumoase sate sasesti din Transilvania. Acest sat este atestat documentar inca din anul 1289, iar cea mai veche cladire ramasa in picioare pe aceste meleaguri este Biserica Evanghelica (inceputurile secolului XIV). Doua secole mai tarziu, in jurul acestei biserici a fost ridicata o fortificatie, urmand ca in anul 1966 intreg ansamblul sa fie restaurat complet, fiind adus la forma initiala si renuntandu-se la adaugirile moderne. In jurul acestei biserici fortificate, se intinde un sat idilic, care pare sa nu aiba nimic in comun cu vremurile in care traim.

Tot aici, incepe sa capete contur un proiect mai amplu de restaurare, condus de fundatia Mihai Eminescu Trust. Unul dintre cele mai frumoase proiecte nu doar din Alma Vii, ci din intreaga Transilvanie, este Reveria Guesthouse. Chiar daca infrastructura online nu este inca bine pusa la punct, noi incercam sa ajutam aceasta locatie sa fie cat mai vizibila pentru ca turistii din intreaga lume sa o poata vizita, intrand in contact cu ospitalitatea si vechile traditii ale sasilor care locuiesc aici de sute de ani.

Reveria Guesthouse dispune de doua incaperi private cu farmec medieval si o camera de zi, toate fiind foarte atent restaurate. Prima dintre acestea are o suprafata de 36 mp si poate gazdui pana la 3 adulti si 2 copii, in doua paturi twin si unul single. Camera dispune de baie proprie complet mobilata si utilata. Printre facilitatile oferite, enumeram accesul la internet wi-fi, o biblioteca privata sau un spatiu de lucru. Pretul pentru o noapte de cazare este de 40 Eur/pers cu mic dejun inclus, iar in cazul in care aveti nevoie de paturi suplimentare, mai puteti adauga inca doua cu un extra cost de 20 Eur/pat. Copiii sub 14 ani beneficiaza de un discount de 50%, iar cei mai mici de 4 ani vor fi cazati gratuit.

 

Cea de a doua incapere este cel putin la fel de rafinata, transpunandu-te imediat ce i-ai trecut pragul intr-o calatorie in timp. Aceasta poate gazdui maxim 2 adulti si un copil intr-un spatiu de 31 mp cu doua paturi twin. Preturile si facilitatile sunt similare cu cele prezentate la prima incapere, cu mentiunea ca in aceasta camera poate fi adaugat un singur pat suplimentar.
Camera de zi pastreaza la vedere vechile grinzi pe care proprietarii au reusit sa le pastreze. Pavimentul este construit din caramizi lucrate manual, recuperate si reconditionate, lucru ce contribuie la conturarea imaginii medievale a casei de oaspeti Reveria. Toate materialele si tehnicile utilizate la restaurarea cladirii sunt traditionale. Deasupra mesei lungi, cu evidente accente sasesti, se afla un candelabru vechi de alama, iar in jurul acesteia sunt aliniate cochet bufetele si blidarele. Aceasta este singura incapere dotata cu televizor, nu din lipsa de fonduri, ci pentru ca tehnologia sa nu-ti stirbeasca sub nicio forma experienta traditionala de care ai parte la Reveria Guesthouse. In schimb, va puteti ocupa timpul cu sahul, tablele sau cartile de joc disponibile la locatie.

Daca doriti ca gazdele sa gateasca pentru dumneavoastra toate mesele, dezvaluindu-va cele mai bune preparate culinare locale, va trebui sa anuntati acest lucru in avans. De asemenea, mentionam ca meniul este fix, nu a la carte, iar orele de servire a pranzului sunt 13:00-15:00, in timp ce intre 19:00-21:00 veti putea servi cina. Evident, toate acestea au un extra cost pe care il veti discuta cu gazdele in prealabil, in functie de meniul ales.

Fotografiile au fost realizate de Cristian Radu (Experience Transylvania).

Reveria Guesthouse este o optiune turistica pentru toate anotimpurile. Fiecare incapere dispune de sobe metalice pe lemn, focul fiind facut doar de catre gazde, din motive de siguranta. In schimb, pe timpul sezonului cald, nu va trebui sa va lasati inselati de caldura de afara, ci ar fi bine sa fiti pregatiti din punct de vedere vestimentar, pentru ca acest gen de case sunt adevarate fortarete, excelent izolate. Un alt lucru pe care il consideram important de precizat este faptul ca in aceasta zona semnalul telefoniei mobile lipseste cu desavarsire pe toate retelele. Acest lucru este compensat prin intermediul accesului nelimitat la internet. Totodata, gazdele va pot pune la dispozitie (contracost) un telefon fix.

Daca v-am convins sa incercati o experienta de vis in Transilvania medievala, puteti lua legatura cu gazdele de la Reveria Guesthouse prin intermediul datelor de contact furnizate in antet. Astfel, veti evita plata oricaror taxe sau comisioane percepute de alte pltforme.

 

 

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…