Tiny House Transalpina este o locație premium situată într-o zonă de vis, menită să îți ofere relaxarea și confortul de care ai nevoie.
Situată la poalele munților Parâng, locația oferă o priveliște de vis indiferent de sezonul în care alegi să mergi.
Tiny House Transalpina: Cazare pe cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România
Această cazare inedită este destinația ideală pentru cei care caută relaxare și evadare în liniștea naturii, departe de agitația orașului. Tiny house-ul pune la dispoziția oaspeților un dormitor, o bucătărie complet mobilată și utilată, precum și o baie proprie.
De asemenea, aici vei găsi și o terasă de unde îți poți savura cafea de dimineață în timp ce te bucuri de priveliștea pe care cazarea o oferă.
Locație perfectă pentru orice sezon
Indiferent dacă alegi să vii în sezonul cald sau rece, activitățile pe care le poți face în zonă sunt nenumărate.
Faimoasa șosea Transalpina, traversează patru județe și îți oferă un view spectaculos. Șoseaua veche de mii de ani, dar totuși nouă, te poartă prin niște masive muntoase care îți taie răsuflarea.
Numită și Drumul Regilor, în prezent, șoseaua Transalpina este cea mai înaltă șosea din țară. Șoseaua poartă și această denumire din cauză că a fost reconstruită și inaugurată în 1938 de Regele Carol al II-lea. În ziua inaugurării, toată familia regală l-a parcurs.
Punctul cel mai înalt al acestei șosele este de 2145 m altitudine în Pasul Urdele. Șoseaua traversează Munții Parâng de la sud la nord și parcurge județele: Vâlcea, Gorj, Sibiu și Alba.
Dacă ajungi să petreci câteva zile la Tiny House Transalpina și vrei să explorezi zona, iată câteva vârfuri muntoase pe care merită să ajungi. Traseele sunt destul de lungi și de dificultate medie spre mare, așa că nu te aventura de unul singur.
- Munținu (20162m)
- Dengheru (2084m)
- Urdele (2228m).
Obiective turistice Transalpina
Pe drumul care se îndreaptă spre Transalpina, după ce treci de Râmnicu Vâlcea se află Horezu. Aici se găsește cel mai important centru de ceramică din țară. De-a lungul drumului, pe o parte și alta, te întâmpină suveniruri din ceramică, care mai de care mai colorate și mai atrăgătoare. Punctul central este casa familie Pietraru. Aici găsești și un magazin de suveniruri în formă de oală de ceramică.
Peștera Polovragi, situată în Munții Căpățâna, este o altă atracție care merită vizitată. Ceea ce o face atât de cunoscută este planta rară pe care o găsești aici, polovragă. De aici vine și denumirea peșterii. Despre această plantă se spune că vracii o prelucrau în interiorul peșterii și o foloseau ca remediu împotriva bolilor. Cei care locuiesc în zonă susțin că aici a locuit liderul spiritual al geto-dacilor, Zamolxe.
Cheile Oltețului au 1,5km și nu cred că există un turist care să fi trecut prin zonă și să nu le exploreze. Sunt de-a dreptul spectaculoase și au niște pereți verticali care te fascinează. Există și un mic traseu de unde pot fi admirate aceste chei. Deși îngust, locul este ușor accesibil și este un drum marcat chiar în fața peșterii Polovragi.
Pe blogul nostru vei găsi o mulțime de alte activități pe care le poți face în zonă, precum și propunerile noastre pentru cazări inedite în România.