UpperHouse Boutique Hotel este o cazare inedită, situată la doar câteva minute de centrul orașului Brașov.
Într-un cadru călduros și plin de eleganță, cu priveliște atât asupra Centrului Vechi, cât și a pădurii, locația își deschide porțile pentru oaspeții săi.
UpperHouse Boutique: Luxul de la poalele Tâmpei
La poalele munților, UpperHouse Boutique Hotel este locul perfect în care te poți bucura de un sejur de neuitat în Transilvania. Locația pune la dispoziția oaspeților săi 24 de locuri de cazare, un restaurant fine dining si un view de poveste.
Cele 12 camere sunt disponibile in diverse versiuni: Cameră dublă economică, Cameră dublă standard, Cameră dublă standard cu vedere la oraș, Cameră junior cu vedere și o suită cu balcon. Fiecare cameră are baie proprie și TV. De asemenea, fiecare cameră este dotată cu aer condiționat, mini bar, papuci de casă și uscător de păr.
Cu un design modern și atenție la detalii, toate camerele sunt cochete și spațioase. Un amestec de finisaje moderne și detaliile deco chic îți vor satisface cele mai mari așteptări. În plus, UpperHouse Boutique Hotel oferă poate cel mai frumos view dintre cazarile de top din Brașov.
La pas prin Brașov
Îmbinând atmosfera plină de istorie a orașului vechi cu modele contemporane de recreere și divertisment, UpperHouse Boutique Hotel este o destinație de luat în calcul pentru vacanța următoare. Personalul hotelului este gata să te ajute în găsirea activităților și locurilor propice pentru petrecerea timpului liber, în funcție de preferințe.
Braşovul este un oraş care şi-a valorificat foarte bine istoria şi merită vizitat, așa că am pregătit și noi o listă cu câteva obiective de neratat în apropierea cazării.
Centrul Vechi
Acesta trebuie luat la pas. Clădirile datează din anii 1700-1800, poate chiar mai mult, dar majoritatea au fost conservate și restaurate. Străduțele medievale și cafenelele cosy îți vor atrage atenția.
Ai ajuns în Piaţa Sfatului, epicentrul atracțiilor turistice din Brașov. Pe lângă fațadele care mai de care mai frumoase, piața a devenit celebră şi pentru găzduirea festivalului Cerbul de Aur. De aici poți vizita Biserica Neagră, Casa Sfatului, care găzduieşte Muzeul Judeţean de Istorie, Biserica Adormirea Maicii Domnului și Casa Mureșenilor.
Muntele Tâmpa
Este unul dintre simbolurile orașului, muntele fiind poziționat chiar în centrul lui. Pentru a ajunge în vârf sunt mai multe posibilități. Fie urci cu telefericul pe Muntele Tâmpa pentru a observa o panoramă extraordinară asupra Brașovului, fix de lângă literele imense inscripționate cu numele orașului, fie alegi să faci o drumeție. Dacă alegi să mergi pe jos, există 3 trasee care duc până în vârf, nu doar până la zona literelor inscripționate pe munte.
- Drumul Serpentinelor care este un traseu ușor și este marcat cu triunghi roșu
- Drumul Cavalerilor care are dificultate medie și este marcat cu bandă albastră. Acesta este drumul care duce și în Poiana Brașov.
- Treptele lui Gabony, cel mai dificil dar și cel mai spectaculos, marcat cu triunghi galben.
Odată ajuns, te va întâmpina un restaurant unde poți servi o băutură sau chiar să mănânci ceva. Tot în acea zonă se află și o terasă suspendată de unde se poate privi orașul Brașov.
Strada Sforii
Cei care nu sunteți claustrofobi, trebuie să ajungeți pe această străduță. Este cea mai îngustă stradă din România și a 3-a din lume. Aceasta a fost construită în secolul al ⅩⅦ-lea pentru a facilita accesul pompierilor în zonă.
Aceste atracții îți vor ocupa toată ziua, însă dacă timpul îți permite chiar merită să descoperi mai mult din acest oraș emblematic al Transilvaniei.
Dacă ești în căutarea unor bloguri de călătorie care să te inspire în următoarele sejururi, blogul nostru are o serie de cazări inedite din România, precum și obiective turistice cunoscute și mai puțin cunoscute din țara noastră.