Vrei să-ți petreci vacanță în Bucovina, dar te stresează gândul că trebuie să cauți zile la rând pensiuni frumoase, obiective turistice și locuri de vizitat?
În tot acest timp ai putea să stai cu cei dragi, așa-i?
Echipa Wildventure s-a gândit la tine și ți-a schițat o excursie în Bucovina de 3 zile.
Ce îți rămâne de făcut, ca să nu pierzi mult timp, este să citești în maxim 10 minute, acest articol. Apoi să rezervi una dintre cele mai frumoase pensiuni și cabane din zonă și să stai cu cei dragi, fără griji, așteptând vacanța.
Mai jos ți-am prezentat câteva opțiuni de cazare în Bucovina și ai planul pentru 3 zile de concediu. Să începem!
Vacanță în Bucovina: Cele mai frumoase pensiuni și cabane de închiriat
Loft Chalet: Cabană impresionantă, cu o vechime de peste un secol
În jur e liniște totală. Pâlcuri de brazi și molizi tronează împrejur. Acestea scot la iveală una dintre cele mai frumoase cazări din Suceava, Loft Chalet.
Loft Chale este o cabană cu pereți vitrați, situată în comuna Gura Humorului.
Cabana minunată pe care o vezi, de fapt, este o gospodărie veche de 100 de ani, uitată în paragină de peste 30 de ani, care a fost transformată într-o unitate de cazare. Superb ce au putut crea gazdele dintr-o ruină!
Loft Chalet este o cabană de lux, cu linii rustice împletite cu cele moderne. Dispune de confort premium în 5 dormitoare cu băi proprii, living cu perete vitrat, bucătărie open-space cu zonă de luat masa ca și cum peretele de sticlă nu ar exista, atât de aproape te simți de natură.
În exteriorul cabanei, copiii au un părculeț, iar tu ai la dispoziție o zonă pentru foc de tabără, foișor cu grătar rustic, unde zilele și serile de vacanță să fie memorabile!
Rezervă Acum Necomisionat.
Pensiunea Bio ValePutna: Una dintre cele mai frumoase pensiuni cu piscină din Bucovina
În tabloul pădurii de conifere, unde iarna este multă zăpadă, în satul Pojorâta, județul Suceava se află o cazare pentru familii și prieteni, de care te îndrăgostești pe loc.
Este Pensiunea Bio ValePutna.
Pensiunea cu ferestre vitrate te cheamă înăuntru.
Acolo ai un living spațios cu șemineu pentru zilele reci și poveștile fără final. Ai bucătărie utilată complet, zonă de luat masa în mângâierea soarelui ce patrund prin ferestrele supradimnesionate. Și mai ai 6 camere duble, cu băi proprii, Wi-fi și TV.
Pe lângă cele prezentate, mai ai la dispozitie o saună și un jacuzzi pentru relaxare supremă, un iaz pentru pescuit, afumătoare pentru pește, loc de joacă pentru copii, plus alte activități de făcut precum vizită la stână, atelier de meșteșuguri, plimbare cu sania trasă de cai.
Rezervă Acum Necomisionat.
Casa Baciu: Resort cu piscină și cabane din bușteni
Îți dorești să te relaxezi la SPA, să înoți în piscină – când e cald afară, să mănânci mâncare tradițională, să povestești cu cei dragi la un pahar de vin și să dormi în paturi confortabile?
Aceste dorințe îți sunt îndeplinite la Casa Baciu, care se află în inima naturii, în comuna Fundu Moldovei, județul Suceava.
Casa Baciu este mini-resort cu cazări autentice si foarte multe facilităti.
Rezervă Acum Necomisionat.
Vatra Boierească: Conac si case tradiționale cu ciubăr pentru cupluri, familii sau grupuri de prieteni
În Cacica, județul Suceava, pe o culme liniștită, care lasă la vedere pitorescul Bucovinei se află Vatra Boierească.
Vatra Boierească este alcătuită dintr-un conac tradițional, care dispune de camere duble elegante cu băi proprii și de două apartamente pentru familii.
Totodată, cazarea pune la dispoziție trei case tradiționale cu utilități moderne, fiecare cu o capacitate pentru șase persoane.
Destinderea are loc pe ponton, unde pescuiești și gătești peștele la grătarul casei.
În caz că această activitate nu este pe placul tău și vrei doar să te relaxezi, atunci cazarea te îmbie cu un ciubăr cu apă sărată, cu mâncare locală gătită din ingrediente de la ferma proprie și lactate de la stână.
Rezervă Acum Necomisionat.
La Moara: Pensiune tradițională și gastronomie locală in Fundu Moldovei
La Moara este o cazare tradițională cu restaurant propriu, care are bucate gătite din ingrediente locale.
Este situată în Fundu Moldovei, județul Suceava, într-o zonă care îți va liniștii sufletul.
Cazarea dispune de 6 camere duble (cu băi proprii) ale căror geamuri sunt inundate de natură.
Gândește-te că te trezești cu asemenea peisaj, cum să nu fii fericit? Unde mai pui că te așteaptă un platou cu bunătăți, perfecte pentru doza de energie de care ai nevoie să descoperi Bucovina.
Rezervă Acum Necomisionat.
Casa Bunicii: Case tradiționale vechi de un secol, readuse la viață
Vrei să dormi într-o casă tradițională, veche de 100 de ani, dar care dispune de utilitățile moderne?
Alege Casa Bunicii pentru urmatoarea vacanța in Bucovina si te vei simți chiar ca la bunica.
Dăm puțin din casă și îți zicem că aici mâncarea este foarte gustoasă, poți să înveți de la gazdă să gătești rețele locului, dar gata, mai multe afli în acest loc încântător.
Ah, era să uităm cu atâta entuziasm pentru mâncare –haha. Casa Bunicii se află în comuna Vama, județul Suceava, amplasată în apropierea obiectivelor turistice.
Dispune de două case tradiționale, una pentru vacanța solo sau în doi, și cealaltă pentru patru persoane.
Rezervă Acum Necomisionat.
La Saivan: Concediu de neuitat la o bio-fermă montană, în județul Suceava
Cum îți sună să dormi chiar la saivan, să te trezească sunetul de talangi și să iei micul dejun parcă în vârful lumii?
Incredibil, nu?!
Totul se întâmplă în comuna Vama, județul Suceava. La Saivan Bio Retreat & Farm te asteapta sa descoperi un stil de viata ancestral.
Stâna dispune de trei case tradiționale seculare pentru 2-10 persoane, cu interioare care îmbină luxul simplității cu traiul contemporan.
Aici mănânci bucate gătite de localnici, după rețete transmise din generație în generație. Înveți despre meșteșugurile tradiționale. Iei parte la mulsul oilor, al vacilor și înveți cum se fac brânzeturile.
Rezervă Acum Necomisionat!
Hygge Hut: O superbă casă tradițională, veche de peste 120 de ani
Pentru o vacanță odihnitoare, în mijlocul naturii, remediul este simplu – Hygge Hut.
Este o cazare tradițională, care îmbină armonios trecutul cu prezentul.
Hygge Hut se află în comuna Vama, județul Suceava, aproape de obiectivele turistice.
Are o capacitate de cazare pentru 4 persoane, în două camere cu băi proprii.
Gătește mâncare ca nicăieri la foc de lemne.
Relaxează-te pe prispă, în hamace, pe leagăn ori direct pe iarba crudă și visează cu ochii deschiși, pentru că aici totul pare posibil.
Rezervă Acum Necomisionat.
Casa Baciu: Cabană premium cu mâncare tradițională
Recunoaște, uneori mai ai momente în care ai vrea să fugi departe cu partenerul. Iar pentru aceasta escapadă, Casa Baciu – Adults Only este ideală.
Se află în Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, la o altitudine de 1.000 de metri, unde natura abundă și aerul curat te revigorează.
Casa Baciu dispune de opt camere duble cu băi proprii și un apartament pentru patru persoane cu două băi.
P.S. La Casa Baciu poți lenevi cât este ziua de lungă, pentru că ai restaurant cu mâncare tradițional bucovineană. Dacă te plicitești, ia bicicleta și haide să descoperi Bucovina!
Rezervă Acum Necomisionat.
Excursie Bucovina: 3 zile de vis!
Ai ales cazarea? Super!
Uite planul pentru vacanta ta de 3 zile.
Bucovina, în câteva cuvinte, înseamnă lăcașuri de cult unice și tradiții care dăinuie de secole, iar asta vei descoperi în cele ce urmeaza.
Ziua 1
Vizitează cele 8 biserici înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO, care impresionează întreaga lume prin picturile cu pigmenți deosebiți, dar și cu istoria lor bogată.
Acestea au fost ctitorite la sfârșitul secolul al XV-lea și sfârșitul secolului al XVI-lea, fiind vorba despre:
- Mănăstirea Pătrăuți – prima ctitorire a lui Ștefan cel Mare.
- Mănăstirea Voroneț – celebră pentru albastrul de Voroneț, a cărui rețetă nu se știe nici în ziua de azi.
- Mănăstirea Probota – a cărei boltă pictată este comparată cu cea a Capelei Sixtine.
- Mănăstirea Arbore – unde se păstrează cel mai valoros însemn funerar din Moldova.
- Mănăstirea Moldovița este considerată o bijuterie a artei moldovenești medievale.
- Mănăstirea Sucevița. Aici este pictată Scara virtuților, o reprezentație biblică expusă în puține locuri.
- Mănăstirea ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Aici se află moaștele Sfântului Ioan cel Nou.
- Mănăstirea Humor are pictat Arborele lui Iesei, care reprezintă arborele genealogic al lui Iisus.
Ziua 2
Olărit la Centrul de ceramică neagră din satul Marginea, județul Suceava.
Ceramica neagră din Marginea este unică în Europa, singurul loc din lume unde se mai practică meșteșugul cu ceramică neagră este Mexic.
Solul argilos al comunei Marginea este o condiție fundamentală pentru ca lutul, apa, aerul și focul să transforme capodoperele de artă ieșite din mâinile olarilor. Însă, există un mic secret pentru a obține această culoare, îl vei afla dacă mergi în atelierul meșterilor.
Aici poți să privești olarii cum practică o meserie veche de pe timpul dacilor, să modelezi și tu lutul ori să cumperi un obiect în semn de susținere a muncii artizanilor locali.
La 40 de minute de satul Marginea, în cătunul Ciumârnar, întreabă de Elisaveta Pătrăucean, care este singurul meșter de sumane din comuna Brodina. Are aprope 80 de ani, dar nu se dă înlături de la pasiunea sa.
*Sumanul este o haină nelipsită din casa bucovinenilor, fiind realizată din pănură de culoare închisă, decorată cu șnur din lână.
Ziua 3:
Învață rețeta Cobză de păstrăv afumat în conuri de brad. Aceasta este un produs tradițional, cu origini în satul Pojorâta, Bucovina.
Mergi pe urmele istoriei, la Păstrăvăria Valea Putnei, care a fost deschisă în 1896, fiind una dintre cele mai vechi păstrăvării din țară.
Se spune că prima cobză conținea lostriță și a fost creată de vânătorul Casei Regale, în 1927, cu ocazia petrecerii dată la Castelul Regal din Poiana Ițcani, în cinstea încoronării Majestății Sale, Regele Mihai.
Cazează-te în cabane, pensiuni și case tradiționale in Bucovina. Descoperă bucătăria locală și obiectivele turistice unice.
Îți dorim o vacanță în Bucovina cât mai frumoasă!