Vila Mareșal este o cazare istorică din Bușteni, care dăinuie la poalele munților de mai bine de 100 de ani.
Aceasta se află între Munții Bucegi și Munții Baiului și are o priveliște superbă asupra crucii de pe Caraiman.
Ți-am stârnit interesul? Hai să vedem cum arată această casă boierească și ce are de oferit.
Vila Mareșal: Cazare inedită într-un loc liniștit din Bușteni
Vila Mareșal dispune de 6 dormitoare, fiecare cu baie proprie, putând să cazeze până la 12 oaspeți. Deși vila a fost renovată și reabilitată în 2020, proprietarul a avut grijă să păstreze elementele care i-au dat farmec.
Interioarele au fost readuse la viață, folosindu-se multe culori deschise, care se combină armonios pentru crearea unui spațiu confortabil. Rezultatul este unul cu aer nobiliar.
La parter, vila dispune de o bucătărie utilată cu toate necesitățile, dar și de o zonă de dining.
De asemenea, oaspeții au la dispoziție un spațiu de lounge comun și de o grădină pentru a se relaxa în aer liber atunci când vremea este bună.
Vila Mareșal ste locul perfect în care să iți petreci un sfârșit de săptămână împreună cu prietenii sau familia. Așa că, lasă-ți grijile acasă și bucură-te de tot ce are aceasta zonă de oferit!
Parcă ai mai multă energie știind că după o zi plină de aventuri te întorci la o cazare caldă și primitoare, nu?
Atracții și obiective turistice din Munții Bucegi
În apropiere de Vila Mareșal, la o distanță de aproximativ 8 km este Casa Memorială George Enescu. Locul merită vizitat, atât datorită istoriei, dar și a arhitecturii lui. În interiorul casei a fost păstrat pianul maestrului, dar și numeroase piese de valoare.
Încă o atracție importantă din zonă este Castelul Știrbey. Acesta este cunoscut ca fiind cea mai veche clădire civilă din Sinaia. Castelul obișnuia să fie reședința de vară a generalului Emanoil Florescu și a Alinei Știrbey. Astăzi, castelul găzduiește Muzeul Orașului Sinaia, fiind compus din 13 săli tematice, care te vor ajuta să descoperi tainele orașului.
Bineînțeles, dacă ai venit până aici, nu poți să pleci fără a vizita unele dintre cele mai spectaculoase formațiuni naturale din România, nu? La o altitudine de 2292 m, Babele stau mândre pe Platoul Bucegilor. Ele au fost create, în timp, de vânt, apă, dar și de îngheț, rezultând ceea ce există azi. După cum spune și denumirea, forma lor este asemănătoare cu cea a unor babe cocoșate, care stau la povești.
În caz că nu te-ai convins de generozitatea naturii, în imediata vecinătate se înalță Sfinxul. El măsoară 8 m în înălțime și este lat de 12 m. La fel ca Babele, Sfinxul ajuns la forma de azi printr-un proces natural, ce s-a desfășurat pe o perioadă lungă de timp.
La doar 4 minute de mers cu mașină de la Vila Mareșal te așteaptă Castelul Cantacuzino. Pe lângă frumusețea sa arhitecturală, castelul are și o istorie bogată. A fost construit ca reședință de vară pentru prințul Gheorghe Cantacuzino și familia sa, dar a fost folosit și ca spital militar în timpul Primului Război Mondial și ca tabără de muncă forțată în perioada comunistă. În prezent, clădirea a fost restaurată și este deschisă pentru vizitatori, fiind un important obiectiv turistic în zona montană a României.
Dacă ești în căutarea unui sejur în România și nu ai idee despre locul în care vrei să ajungi, blogul nostru de călătorii e gata să îți ofere numeroase variante. Aici vei găsi cazări inedite, obiective turistice cunoscute și mai puțin cunoscute din întreaga țară. Ești gata de o nouă aventură?