Mugur de Fluier – minunea tradițională din fermecătoarea Bucovină

Mugur de Fluier – minunea tradițională din fermecătoarea Bucovină

Mugur de Fluier – minunea tradițională din fermecătoarea Bucovină 800 530 Wildventure

Mugur de Fluier – Rezerva acum

Contact gazda – u_albu@yahoo.com – 0761 531 880

viziteaza bucovinaIarna isi da ultima suflare. Satele bucovinene incep usor sa se trezeasca din amortirea ultimelor luni.

O amortire care a lasat in urma peisaje de basm si multe amintiri de neuitat celor care i-au colindat taramurile.

Astazi va prezentam o noua casa traditionala, rupta parca din povestile secolelor trecute.

Este vorba despre Mugur de Fluier.

Aceasta este o mica parte a unui proiect turistic mai amplu ce a luat nastere in comuna Vama, pe malul paraului Doabra.

Comuna Vama se afla chiar in inima Bucovinei, intre raurile Moldova si Moldovita. Aceasta strajuieste de secole  intrarea in Carpatii Orientali, respectiv in Transilvania.

Aici este locul ideal pentru a explora frumusetile Bucovinei, care nu-s deloc putine. Pe langa renumitele manastiri, Bucovina ofera multe alte atractii turistice.

Amintim aici de Hutulca (Mocanita moldoveneasca). Acesta este un tren a carui locomotiva cu aburi este construita in 1888, avand la vremea respectiva rolul de transport al masei lemnoase din munte catre gater.

Astazi va puteti plimba cu acet tren antic, care mai functioneaza doar in Romania, pe un traseu de 11 km, achitand un tarif de doar 15/25 lei (copii/adulti).

Tot in zona, mai gasiti Muzeul Satului Moldovita si Muzeul de oua decorate in care sunt expuse peste 1600 oua incondeiate.

iarna in bucovina

iarna in bucovina

iarna in bucovina

iarna in bucovina

iarna in bucovina

iarna in bucovina

iarna in bucovina

Sursa foto: Vlad Maxim & Sorin Onisor

Mugur de Fluier: Cazare intr-una dintre cele mai frumoase case traditionale

Mugur de Fluier este o casa traditionala romaneasca ce poate gazdui doar 2 persoane. Acestora le ofera, insa, un spatiu generos si tot confortul necesar traiului cotidian. Pe langa camera de zi, care are si rolul de dormitor pe timp de noapte, veti mai avea la dispozitie o baie si o bucatarie complet mobilata si utilata.

Asadar, indiferent cat de lunga este vacanta pe care v-ati planificat-o, nu veti duce lipsa de nimic. Mai ales, ca aceasta casa traditionala face parte dintr-un intreg complex turistic, ce pune la dispozitie oaspetilor numeroase alte facilitati, precum terenuri de sport, pista de sanius si ciclism montan, mese de tenis, locuri de joaca pentru copii si altele.

De asemenea, cei care nu-si doresc sa se decupleze complet de la tehnologie (lucru pe care, de altfel, noi il recomandam) vor avea acces in permanenta la internet wi-fi.

mugur de fluier bucovina

mugur de fluier bucovina

mugur de fluier bucovina

mugur de fluier bucovina

mugur de fluier bucovina

mugur de fluier bucovina

mugur de fluier bucovina

mugur de fluier bucovina

Mugur de Fluier: Traditii si obiceiuri in Bucovina

Casa traditionala Mugur de Fluier va intampina si cu cateva servicii speciale, care contureaza perfect genul de turism promovat de noi. Astfel, veti avea la dispozitie diverse pachete pe care le vom enumera mai jos:

  • foc de tabara;
  • seara bucovineana cu taraf;
  • plimbari cu caruta sau sania trasa de cai pe firul paraului Doabra;
  • demonstratii de incondeiat oua;
  • drumetii montane;
  • excursie la stana, cu degustare preparate culinare locale;
  • intrarea in contact cu mestesuguri si traditii stravechi;

traditii si obiceiuri bucovina

traditii si obiceiuri bucovina

traditii si obiceiuri bucovina

traditii si obiceiuri bucovina

traditii si obiceiuri bucovina

Rezervati-va singuri experienta

Pentru aceste experiente va trebui sa contactati gazda in prealabil. Indiferent ca sunteti doar doua persoane sau veniti intr-un grup mai mare, veti gasi suficiente locuri de cazare la Mugur de Fluier. Casa traditionala ofera doua locuri, iar pensiunea nu mai putin de 13 camere duble.

Casa traditionala poate fi inchiriata integral la un pret de aprox 330 lei/noapte. Daca doriti sa mai adaugati un pat suplimentar va trebui sa mai achitati un pret de aprox. 50 lei. Daca sunteti insotiti de copii cu varsta sub 14 ani va trebui sa achitati cate 35 lei pentru fiecare dintre acestia. Tarifele includ micul dejun si pot varia in functie de sezon.

V-am convins sa treceti Bucovina pe lista obiectivelor turistice din 2019? Puteti contacta gazdele de la Mugur de Fluier prin intermediul datelor furnizate in antet. Astfel, veti putea rezerva experienta direct de la gazda, evitand taxele sau comisioanele percepute de intermediari.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…