Mugur de Fluier – minunea tradițională din fermecătoarea Bucovină

Mugur de Fluier – minunea tradițională din fermecătoarea Bucovină

Mugur de Fluier – minunea tradițională din fermecătoarea Bucovină 800 530 Wildventure

Mugur de Fluier – Rezerva acum

Contact gazda – u_albu@yahoo.com – 0761 531 880

Zilele acestea iarna isi da ultima suflare, iar satele bucovinene incep usor sa se trezeasca din amortirea ultimelor luni. O amortire care a lasat in urma peisaje de basm si multe amintiri de neuitat celor care i-au colindat taramurile. Astazi va prezentam o noua casa traditionala, rupta parca din povestile secolelor trecute. Este vorba despre Mugur de Fluier, o mica parte a unui proiect turistic mai amplu ce a luat nastere in comuna Vama, pe malul paraului Doabra.

Comuna Vama se afla chiar in inima Bucovinei, intre raurile Moldova si Moldovita, strajuind intrarea in Carpatii Orientali, respectiv in Transilvania. Acesta este locul ideal pentru a explora frumusetile locului, care nu-s deloc putine. Pe langa renumitele manastiri, Bucovina ofera multe alte atractii, cum ar fi Hutulca (Mocanita moldoveneasca), un tren a carui locomotiva cu aburi este construita in 1888, avand la vremea respectiva rolul de transport al masei lemnoase din munte catre gater. Astazi va puteti plimba cu acet tren antic, care mai functioneaza doar in Romania, pe un traseu de 11 km, achitand un tarif de doar 15/25 lei (copii/adulti). Tot in zona, mai gasiti Muzeul Satului Moldovita si Muzeul de oua decorate in care sunt expuse peste 1600 oua incondeiate.

Sursa foto: Vlad Maxim & Sorin Onisor

Revenind la Mugur de Fluier, aceasta casa traditionala romaneasca poate gazdui doar 2 persoane, carora le ofera, insa, un spatiu generos si tot confortul necesar traiului cotidian. Pe langa camera de zi, care are si rolul de dormitor pe timp de noapte, veti mai avea la dispozitie o baie si o bucatarie complet mobilata si utilata. Asadar, indiferent cat de lunga este vacanta pe care v-ati planificat-o, nu veti duce lipsa de nimic, mai ales ca aceasta casa traditionala face parte dintr-un intreg complex turistic, care le pune la dispozitie oaspetilor numeroase alte facilitati, precum terenuri de sport, pista de sanius si ciclism montan, mese de tenis, locuri de joaca pentru copii si altele. De asemenea, cei care nu-si doresc sa se decupleze complet de la tehnologie (lucru pe care, de altfel, noi il recomandam) vor avea acces in permanenta la internet wi-fi.

Casa traditionala Mugur de Fluier va intampina si cu cateva servicii speciale, care contureaza perfect genul de turism promovat de noi. Astfel, veti avea la dispozitie diverse pachete pe care le vom enumera mai jos:

  • foc de tabara;
  • seara bucovineana cu taraf;
  • plimbari cu caruta sau sania trasa de cai pe firul paraului Doabra;
  • demonstratii de incondeiat oua;
  • drumetii montane;
  • excursie la stana, cu degustare preparate culinare locale;
  • intrarea in contact cu mestesuguri si traditii stravechi;

Pentru aceste experiente va trebui sa contactati gazda in prealabil. Avand in vedere ca numarul maxim de persoane ce pot fi cazate in casa traditionala Mugur de Fluier este de cel mult doua, cel mai probabil va trebui sa va lipiti la alt grup care opteaza pentru aceleasi experiente si este cazat in complex. Sau, de ce nu, sa faceti o gasca mai mare, o parte dintre voi urmand a se caza in cele 13 camere duble puse la dispozitie in celelalte unitati.

Aceasta casa traditionala cu prispa poate fi inchiriata integral la un pret de aprox 330 lei/noapte pentru doua persoane. Daca doriti sa mai adaugati un pat suplimentar va trebui sa achitati un pret suplimentar de aprox. 50 lei, iar daca sunteti insotiti de copii cu varsta sub 14 ani va trebui sa achitati cate 35 lei pentru fiecare dintre acestia. Tarifele includ micul dejun si pot varia in functie de sezon.

Daca v-am convins sa treceti Bucovina pe lista obiectivelor turistice din 2019, puteti contacta gazdele de la Mugur de Fluier prin intermediul datelor furnizate in antet. Astfel, veti putea rezerva experienta direct de la gazda, evitand taxele sau comisioanele percepute de intermediari.