Cazează-te într-un muzeu al satului bucovinean

Cazează-te într-un muzeu al satului bucovinean

Cazează-te într-un muzeu al satului bucovinean 960 639 Wildventure

Satul Bucovinean – Rezerva acum

Contact gazda – 0753.624.631 –  contact@pensiuneinbucovina.ro

Bucovina, una dintre cele mai frumoase regiuni turistice nu doar din Romania, ci din intreaga Europa, ofera unitati de cazare in deplina conformitate cu farmecul pitoresc al locului. Pentru astfel de proiecte am luat decizia de a lansa acest site, sperand ca astfel sa incurajam dezvoltarea turismului traditional si promovarea culturii sau a obiceiurilor locale.

Astazi va prezentam Satul Bucovinean, o pensiune localizata in comuna Breaza, judetul Suceava. Aceasta pozitie este ideala pentru a explora atat frumusetile bucovinene, cat si pe cele maramuresene, aflandu-se exact la confluenta dintre ele. Zona ofera unele dintre cele mai frumoase si mai renumite obiective turistice ale Romaniei, asa ca, daca planuiti o vacanta aici, ar fi ideal daca v-ati rezerva macar o saptamana.

Pensiunea Satul Bucovinean, un complex de case traditionale autentice, amplasat pe Valea Moldovei, in tinutul fermecat al manastirilor. Casutele au o vechime de peste 100 de ani, unele dintre ele ajucand la varsta de doua secole. Chiar daca au fost complet restaurate, acestea pastreaza in intregime aura arhaica si povestile celor pe care i-au adapostit de-a lungul timpului, fapt pentru care le consideram cu atat mai valoroase.

Casele traditionale din Satul Bucovinean sunt construite in barne de brad cioplite in patru si incheiate intre ele prin tehnica denumita “coada de randunica”. Acoperisurile sunt confectionate din sindrila sau dranita, cum este denumirea locala. Piesa de rezistenta a fiecarei casute o reprezinta cuptorul cu vatra si locul de dormit. Incaperile sunt impodobite cu ceramica, stergare, naframe, laicere din lana, in vergi si cu alesaturi geometrice si florale, piese de costum femeiesc si barbatesc.

Fiecare casa traditionala are cate un dormitor sau doua, camera de zi spatioasa si una sau doua bai. Acestea se pot rezerva doar integral, nefiind posibila intersectarea a doua grupuri diferite in aceeasi casuta. Chiar si in timpul sezonului rece sunt asigurate toate conditiile termice prin intermediul centralelor pe lemne si al boilerelor, astfel ca aveti posibilitatea de a experimenta obiceiuri diverse, in functie de fiecare anotimp. Pentru oaspetii care nu-si doresc sa se decupleze complet de tehnologie (lucru pe care noi il recomandam macar pentru cateva zile), casutele sunt pregatite cu televizoare si aparate wi-fi ce ofera acces nelimitat la internet.

Copiii care vor petrece cateva zile in acest loc idilic nu se vor plictisi. Acestia vor avea la dispozitie cateva zone si obiecte de divertisment, in functie de sezon – de la mese de ping pong si pana la saniute. Pentru cei de varsta mai mica, gazdele au construit din lemn un loc de joaca ce include tobogane, o trambulina, balansoare si casute. Nici adultii nu vor duce lipsa de divertisment, putand sa inchirieze biciclete pentru explorarea imprejurimilor sau sa opteze pentru o plimbare cu atelaje trase de cai (vara cu trasura, iarna cu sania).

Pentru a avea parte de o experienta cat mai autentica, trebuie sa va spunem ca nici mancarea nu iese din tiparul traditional bucovinean. Toate retetele sunt pregatite chiar inainte de a fi servite, doar cu preparate naturale din propria gospodarie sau de prin vecini (lapte proaspat de vaca, telemea de oaie, unt de casa, cascaval de casa, mezeluri traditionale, dulceturi si altele). In plus, portiile se pun “romaneste”, nu la gramaj, asa ca niciun oaspete nu se ridica flamand de la masa, indiferent cat este de gurmand.

Speram ca v-am convins ca aceasta experienta merita traita cel putin o data in viata. Daca doriti sa rezervati urmatoarea vacanta la pensiunea Satul Bucovinean puteti lua legatura cu gazda utilizand datele de contact furnizate in antet. Astfel, veti evita plata oricaror comisioane sau taxe percepute de intermediari.