Casa Filip, una dintre cele mai frumoase pensiuni tradiționale din Delta Dunării

Casa Filip, una dintre cele mai frumoase pensiuni tradiționale din Delta Dunării

Casa Filip, una dintre cele mai frumoase pensiuni tradiționale din Delta Dunării 960 640 Wildventure
Vezi disponibilitate și preț

viziteaza delta dunarii

Vă prezentăm astăzi una dintre cele mai frumoase pensiuni din Delta Dunării. Casa Filip este o casă tradițională din satul Sarichioi, amplasată la câțiva pași de lacul Razim.

De la depărtare se vede imaginea fascinantă a casei din chirpici, cu ferestre mici, îmbrăcată în alb și albastru deosebit, cu acoperiș din stuf, camere decorate cu linii autentic lipovene.

Uitați-vă la imagini. Ce gânduri vă petrec mintea? Vreți să ajungeți aici?

Nu doar privirea vă va bucura sufletul, ci și deliciosul borș de pește, acompaniat de un vin din renumitele podgorii dobrogene. Mergem să aflăm ce minunății ascunde Delta Dunării. Haideți cu noi!

Recent, am lansat cea mai moderna platforma destinata eco-turismului din Romania, Travlocals.com. Cu ajutorul acesteia, veti putea rezerva, fara taxe si comisioane, experiente unice, direct de la gazda.

Casa Filip oferă activități pentru toată familia

În Delta Dunării fiecare membru din familie își descoperă o parte din pasiuni. Pescuiți în zonele special amenajate, de dimineața până seara. Veniți acasă cu comorile cu solzi, aflați secretele unor rețete culinare din străbuni și pregătiți-vă să gătiți. Alături de gazdele voastre, pregătiți deliciosului borș de pește și multe alte bucate tradiționale ale zonei.

Când preparatele sunt numai bune de mâncat, acompaniați atmosfera cu un vin din renumitele crame dobrogene. Ascultați, acum poate cea mai faimoasă legendă a vinului din Sarichioi. Bătrânii locului povestesc că în urmă cu peste 100 de ani, satul Sarichioi și Lacul Razim au fost prinse sub o ploaie aprigă, ce a ținut ca în povești – trei zile și trei nopți.

Istoria viței nobile, naufragiată la Gura Portitei

Pescarii se îngrijorau ca furtuna să nu le distrugă plasele și capturile. După trei zile în care natura și-a făcut jocul, a patra zi vremea s-a mai domolit. Toți pescarii au mers într-un suflet să vadă ce s-a întâmplat cu plasa lor de pescuit. Bărcile au pornit pe apă, oprindu-se seara la grindul Coșa, unde lipovenii urmau să înnopteze, când deodată s-a auzit un clopot de alarmă, al unei nave aflate în pericol.

La Gura Portiței, un vas mare, eșuat, se afla în primejdie. Vasul venea din Marsilia și se îndrepta spre Sulina, când furtuna îl lovise. La bord erau 40 de pasageri plus echipajul, plus marfă: arbuști, flori, lăstari de viță de vie. Din cauza dezastrului, marfa începuse să înoate în apă.

Lipovenii au salvat pasagerii și echipajul, ducându-i pe malul din Tulcea. Când s-au întors în Sarichioi, pescarii au început să facă focul cu lemn adus de valuri până la țărm. Doar că, aici ceva straniu s-a petrecut. Lemnul arăta obișnuit, dar mirosea special. Unul dintre pescari, bătrânul Sidor, a cercetat lemnul, constatând că e viță-de-vie. A salvat butucii din apă, a dat o parte din ei și altor săteni, iar ceilalți rămași au fost în grija sa.

Timpul a trecut, iar vița de vie a prins rădăcini. Struguri erau mari și negri, din ei Sidor a făcut vin și a început să îl vândă. O legendă frumoasă care tinde să se păstreze și astăzi. Din cauza unei insecte ce atacă vița-de-vie, foarte puțini localnici mai au acest soi franțuzesc. Totuși, umblă vorba prin popor că un localnic dorește să înființeze o plantație viticolă cu acest soi și să readucă la viață o legendă – Negrul de Sarichioi.

negrul de sarichioi

Vizită la ferma familiei Filip

Continuați-vă vacanța cu o vizită la ferma familiei Filip. Veți descoperi cum se cultivă grâul, porumbul, rapița, floarea soarelui, orzul, fasolea verde, păstârnacul, mazărea și câte și mai câte. Bucurați-vă de viața la țară! Priviți turmele de oi care pasc, mergeți cu căruța, stați la povești cu sătenii și trăiți momentul!

ferma lacul razim

Când apusul se pregătește să vină. Mergeți la lacul Razim, cadrul creat vă va rămâne impregnat în minte mult timp de acum. Imortalizați momentul pentru o viață. Luați barca și plimbați-vă pe apă.

Liniștea satului o auziți prin șuieratul apei, prin zgomotul animalelor și prin mirosul de brânză și lapte proaspăt. Dacă tot sunteți lângă lacul Razim, vizitați stâna de căprițe de la ieșirea din sat. Gustați autenticitatea în Delta Dunării. Parcă pofta deja vă încearcă: brânză proaspătă, roșii dulci, culese din grădină. O masă de neratat, indiferent de oră.

apus lacul razim

Luați aparatul de fotografia cu voi. Fiecare colț aici, în Delta Dunării merită imortalizat. Pentru un timp veți fi fotografi de profesie. Pozați cele mai frumoase cadre, cu morile de vânt semețe în lanuri, cu pescăruși ce zboară acoperind cerul, cu bărcile în port ce își așteaptă călătorul, cu plaje sălbatice ce vă așteaptă să le descoperiți.

Casa Filip, poate cea mai frumoasă casă tradițională din Delta Dunării

Casa Filip este o filă de tradiție în satul Sarichioi, cu o istorie de 98 de ani. Aceasta are o poveste impresionantă. Noi o vom prezenta pe scurt, urmând ca voi să fiți invitați să o aflați pe îndelete chiar de la fața locului.

În anul 1977 casa a fost „modernizată”, acoperișul din stuf fiind înlocuit cu cel din tablă, iar exteriorul a căpătat o nuanță de verde. Anii au trecut de atunci rând pe rând, și iată-ne în 2018, când autenticitatea începea să dea semne că se întoarce. Cu pasiune pentru tradiție și viața la țară, familia Filip a redat locului farmecul rural de altădată.

casa filip sarichioi

casa filip delta dunarii

cazare delta dunarii

cazare delta dunarii

cazare delta dunarii

Zidurile și acoperișul s-au transformat complet prin mâinile lor. Tabla a fost înlocuită de stuf, pereții au fost consolidați cu chirpici, după au preluat culorile de-altă dată alb cu albastru, geamurile și ușile din lemn au fost refăcute după modelul celor inițiale. O uimire când afli trecutul Casei Filip, din satul Sarichioi, Delta Dunării.

Din 22 iunie 2019, casa așteaptă să bucure cu povestea si confortul ei toți oaspeții care ii trec pragul.

Interiorul casei îmbină excelent contemporanul cu tradiționalul

Dormitoare pot găzdui cel mult 4 persoane. Acestea dezvăluie paturi cu tăblie pictate după model rusesc, grinzi autentice în care e suspendată lumina în serile târzii de vară, lăzi din lemn speciale unde se depozitau lucruri de suflet. Inspirația rusească se regăsește prin operele de artă: celebrele matrioska și un samovar.

cazare casa filip sarichioi

cazare casa filip sarichioi

cazare casa filip sarichioi

cazare casa filip

Cele 3 apartamente de la Casa Filip pot găzdui pană la 12 persoane. Două dintre acestea sunt situate în casa veche, iar cel de-al treilea în mansarda casei noi. Liniile autentic lipovene se păstrează la fiecare pas, îmbinate cu tot confortul necesar zilelor noastre.

Relaxați-vă în sauna, pe prispă sau în curtea casei. Descoperiți autenticitatea caselor din Delta Dunării și trăiți experiența unică de a vă caza într-o casă tradițională lipovenească.

cazare casa filip delta dunarii

cazare casa filip sarichioi

Rezervați-vă singuri experiența

Ar fi atât de multe de spus despre satul Sarichioi, încât rândurile se încăpățânează să mai scrie. Poveștile cu iz de autenticitate și tradiție trebuiesc simțite de voi în propriile călătorii. Alergați cu tălpile goale prin iarbă, purtați ie țesută de străbuni, aflați istoria locului, descoperiți autenticitatea din Delta Dunării la Casa Filip. Locurile speciale își găsesc oamenii de suflet. Haideți la Casa Filip!

Gazde Casa Filip

Daca v-ati hotarat sa rezervati o experienta de vis in Delta Dunarii, noua noastra platforma, Travlocals.com, va propune cateva oferte de nerefuzat. Rezervarile se fac direct de la gazda, necomisionat. In plus, puteti verifica singuri disponibilitati, preturi, regulile casei, politicile de rezervare, facilitati si alte informatii utile.

rezerva acumIubiți tradiția românească? Doriți să promovați autenticitatea locurilor românești? Vă invităm la un scurt moment dedicat vouă și nouă, ce constă într-o donație. Aceasta sprijină continuarea activității proiectului nostru. Activitatea noastră principală e să căutăm și să promovarea pentru voi cele mai frumoase locuri tradiționale din România.

Cum procedați? În partea de jos a meniului se află un buton ce vă va permite să donați orice suma, în doar câteva secunde. Apreciem gestul vostru. O fâșie de tradiție împlinită pentru voi e un vis împlinit pentru noi.

Text: Alice Cazan

Rezervă necomisionat

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…