Convivium Transilvania – o experiență de neuitat la Criț

Convivium Transilvania – o experiență de neuitat la Criț

Convivium Transilvania – o experiență de neuitat la Criț 1348 1012 Wildventure

Convivium Transilvania – Rezerva acum

Contact gazda – + 4 0721 240 459 – +4 0373 402 118 – contact@convivium-transilvania.ro 

Transilvania este cea mai cunoscuta regiune a Romaniei, mai ales peste hotare. Desi multi o asociaza cu renumitele legende ale vampirilor insetati de sange, Transilvania ramane, pentru cei care reusesc sa o cunoasca, un taram de o frumusete naturala iesita din comun, care imbina miturile, misterele si romantismul cu istoria si salbaticia caracteristica.

Construita de catre familia saseasca Hellwig in secolul XVIII, Convivium Transilvania este localizata chiar in inima Transilvaniei, in satul sasesc Crit, aproape de cele mai interesante vestigii ale Patrimoniului Mondial Unesco.

Obiectivele gazdelor reies chiar din numele ales pentru aceasta unitate de cazare. Convivium – masa principală romană menită a fi savurată împreună cu prietenii. În latină – un loc în care să trăiești. Asa ca s-au gandit, au renovat si reconditionat pana au simtit ca aceasta unitate de cazare isi poate indeplini menirea: aceea de a-ti reaminti cum se traieste. Rezultatul final de care se bucura acum Convivium Transilvania este cu adevarat impresionant, fiind locul care te invita sa descoperi tot ceea ce inseamna mostenirea istorica a Transilvaniei si gastronomia traditionala a acestei regiuni. Ceea ce deosebeste aceasta unitate de cazare de altele sunt detaliile originale ale arhitecturii si ale interioarelor, care amintesc de comunitatea saseasca ce a trait in acest sat timp de 900 ani.

Apartamentele si camerele puse la dispozitie sunt adevarate muzee, intrucat pun la un loc detalii autentice: mobila veche, unelte autentice, de sute de ani si obiecte decorative care mentin vii traditiile, mostenirea si cultura zonei. Facilitatile casei sunt toate modernizate, dar suficient de discret pentru a se contopi perfect in acest cadru rustic.

Toate camerele sunt spatioase, luminoase, aerisite si confortabile, cu paturi matrimoniale si baie proprie. In majoritatea camerelor mai incape inca un pat si, in anumite cazuri, chiar doua.

Casa originala patriciana cu doua etaje este alcatuita dintr-un apartament spatios cu doua camere, o sufragerie si doua bai proprii, astfel incat ansamblu poate gazdui cu usurinta un grup sau o familie (maxim 5 persoane). La primul etaj, tot cu intrare separata printr-un hol si pe scari, este un al doilea apartament format din doua dormitoare invecinate, cu pat dublu, care pot gazdui 4-6 persoane.

In cladirea veche alaturata, redecorata de curand, mai sunt doua dormitoare separate, cu baie proprie.

Vechiul hambar principal si atelierele au fost retusate si transformate intr-o zona deschisa care imbina armonios vechiul cu noul. Acest spatiu mare, boltit, include si gazduieste Academia Culinara, bucataria masiva, zona de formare si preparare, care cuprinde zona de luat masa si are peste 120 mp per total.

La Convivium Transilvania exista, de asemenea, si o zona separata, loggia, care poate gazdui pana la 20 de persoane in jurul unei mese foarte mari, de stejar, unde oaspetii pot gati, manca, studia si petrece timp impreuna, bucurandu-se de confortul si placerile unei case mari de tara.

Ramasa aproape intacta de la constructia ei initiala, datand de mai bine de o suta de ani, bucataria de vara saseasca transilvaneana, mare si spatioasa, are un spatiu pentru gatit, unde puteti incerca si experimenta metodele de gatit in stil traditional sau unde puteti petrece timp relaxandu-va cu o bautura.

Totodata, e important de mentionat faptul ca toate ingredientele folosite in bucataria acestei unitati de cazare sunt naturale si proasepte, culese din gradinile proprii de legume si plante cu care este prevazuta.

Ei bine, daca v-ati hotarat sa incercati o adevarat experienta traditionala, intr-unul dintre cele mai frumoase sate din Romania, Convivium Transilvania poate fi solutia ideala. Puteti face o rezervare folosind datele de contact ale gazdei, furnizate in antet, evitand astfel plata comisioanelor si a altor taxe percepute de platforme.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…