Rural – ai liber la tihnă, lângă București!

Rural – ai liber la tihnă, lângă București!

Rural – ai liber la tihnă, lângă București! 800 533 Wildventure

Rural – Rezerva acum

Contact gazda – 0748 760 440 – diana.sicoe27@gmail.com

Sitaru, Ilfov

Eu sunt casa Rural. Mesterul satului m-a faurit acum 50 de ani in stil vernacular iar intrarile in pridvoarele mele sunt de inspiratie neo-romaneasca (vei vedea asemanarea cu vestita manastire de pe lacul Caldarusani, de aici din zona).

Am dusumele noi de lemn, nu parchet. Usile si ferestrele mi-au ramas cele originale. Am si o curte de 2500 mp, cu iarba, nu gazon. Si un porumbar (un fel de hambar mai mic, in care se tinea odinioara porumbul) refacut, cu terasa, in care sa te pui la masa lunga si sa te ‘ospetesti’ cu bucate facute de tine la ceaun sau la gratar… sau comandate din zona, in zilele lenese…

rural sitaru

rural sitaru

rural sitaru

rural sitaru

ecoturism ilfov

ecoturism ilfov

rural sitaru

rural sitaru

ecoturism snagov

cazare rural ilfov

turism ilfov

In amiezile toride poti sa lenevesti in zona de umbra, acoperita cu panza de iuta, iar dimineata poti sa bei cafeaua in umbrarul din nuiele impletite, acoperit cu stuf. Cam toate materialele de constructie sunt organice… La dusuri curge apa din stropitoare iar chiuvetele de afara iti amintesc de cum se spalau strabunii la lighean.

Am si acoperisuri din sindrila de Moeciu, neagra ca taciunele. Seara tarziu fa focul si deapana povesti stand pe buturugi si asculta falfaitul starcului de noapte ce trece pe deasupra, plecand spre sit.

turism rural ilfov

turism rural ilfov

turism rural ilfov

turism rural ilfov

Ce sit? Situl Natura 2000 Gradistea-Caldarusani-Dridu care incepe de dupa livada din spatele curtii. Stiu ca nu stiai de el… Putini stiu ca este la 30 de km de Bucuresti si ca pe lunca lui, cuibarind pe lacuri sau in padurile vechilor codrii ai Vlasiei, vin in fiecare vara starci cenusii, egrete mari si mici, cormorani si prigorii.

Poti sa il parcurgi la picior, pe bicicleta (pe traseele concursului national „La broaste”), cu un SUP sau un caiac, pe canalul care se varsa in raul Ialomita, si apoi in lacul Dridu. Nu uita binoclul si palaria de paie!

sit natura 2000

sit natura 2000

Sit natura 2000

Gradistea-Caldarusani-Dridu

Gradistea-Caldarusani-Dridu

Cand te intorci, arunca-te in hamac si respira. Respira tihna!

Si cand ai chef, contempla in liniste elementele decorative, fie ca sunt originale (ceramica de Horezu si Corund), fie ca pleaca de la cel mai des element grafic traditional romanesc si il reinterpreteaza in mod creativ.

cazare case traditionale ilfov

cazare case traditionale ilfov

cazare case traditionale ilfov

Asta au vrut noii mei gospodari, sa plece de la valorile traditionale si sa le faca actuale. Sa ma faca sa iti umplu sufletul cu odihna si sa te inspir, atunci cand stai seara pe prispa si auzi toaca bisericii din sat sau oile stanilor din miristea sitului… sa ai o reverie.

rural

rural

rural

sit natura 2000

Si sa ai liber la tihna, oaspete drag!

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…