Valea Verde Retreat, experiențe autentice pe meleaguri românești

Valea Verde Retreat, experiențe autentice pe meleaguri românești

Valea Verde Retreat, experiențe autentice pe meleaguri românești 960 640 Wildventure

Valea Verde Retreat – Rezervă acum

Contact gazdă – reservations@valeaverde.com – 0265 714 399

viziteaza transilvania

Cărările ne poartă azi la Valea Verde Retreat, în inima Ardealului.

Pornim spre satul Cund, un sat izolat din Transilvania. În locul ăsta doar liniștea predomină, iar singurul glas care se aude în mijlocul nopții e al lupului.

Drumul până în sat pare a fi un secret al naturii. Întreg traseul e neasfaltat, motiv în plus să admiri frumusețea locului.

Trăiește experiențe autentice pe meleaguri românești!

Satul Cund e de un pitoresc aparte, cu case colorate, ce îmbină tradiții românești, germane și maghiare. Stilurile și tradițiile diverse s-au îmbinat armonios, arhitectura construind un ambient impresionant.

Cărările șerpuite te poartă printre coline. Semnalul de la telefon dispare, iar relaxarea se lasă peste călători.

În acest articol veți găsi toate informațiile necesare pentru a vă putea rezerva singuri experiența.

Cu ajutorul datelor de contact din antet veți putea contacta gazda, fără a mai apela la intermediari. Astfel, veți evita plata oricăror taxe sau comisioane către terți.

Valea Verde Retreat, locul în care timpul se comprimă, iar tradiția românească își face jocul

vacanta cund

vacanta transilvania

viziteaza cund

Sătenii primesc cu bucurie orice turist. Îl fac unul de-al lor, fie și pentru câteva clipe. Nu îți fă griji că semnalul la telefon s-a pierdut. La câte povești vei avea de auzit, nu te vei plictisi deloc. Valea Verde Retreat  este o locație ideală pentru exploratorii de tradiție, și nu numai. Cu un farmec aparte, încântă orice călător.

Porți mari, din lemn, te întâmpină de la intrare. Când le deschizi, descoperi sentimentul de acasă, sentimentul de copilărie. Curtea generoasă, pune la dispoziție tot ceea ce ai nevoie pentru relaxare. În fiecare perioada a anului zona e de o strălucire aparte. Frunzele ruginii, băile în lac sau priveliștea spre marea de zăpadă te vor încânta.

Casele sunt răsfirate în tot satul, păstrând rafinamentul arhitecturii saxone.

valea verde retreat

valea verde retreat

valea verde retreat

valea verde retreat

valea verde retreat

valea verde retreat

valea verde retreat

Camerele au elemente din lemn, cu decorațiuni deosebite. Lămpile vechi se aprind la lăsarea nopții, și creează o imagine de poveste. La lumina lămpii, totul devine magic, sunetul naturii completând perfect această stare. Te vei bucura de tot confortul de care ai nevoie.

Liniște și în jur doar voi, rătăcind prin lume, căutând experiențe tradiționale.

valea verde resort

valea verde resort

Delicatese culinare cu specific local

Aici aveți ocazia să mâncați produse din gospodăria proprie. Untul e o delicatesă a locului, unt simplu, cu trufe sau cu frunze de arpagic. Cum îți sună totul? O încântare! Află că unul din proprietari e un împătimit al delciateselor culinare. Așa că vei avea parte de mese ce îmbină tradiția românească cu cea europeană.

valea verde cund

Brânzeturile, de asemenea, fac parte din tradiția satului Cund, acesta fiind cel mai important producător de brânzeturi artizanale din România. Laptele provine de la vacile familiei Varga, care pasc iarbă și mirodenii sălbatice ale locului. Rezultatul e un lapte de cea mai înaltă calitate.

Brânza e o tradiție, ca atare e servită la orice masă, fiind asezonată cu vinuri românești.

valea verde cund

valea verde cund

valea verde cund

valea verde cund

Cât timp vei fi aici, la Valea Verde Resort, poți să îți iei adio de la carnea din supermarketuri. Papilele gustative se vor bucura de carnea preparată după rețete vechi de mai bine de 100 de ani.

Deliciul nu se încheie. Ce spui de dulceața din petale de trandafiri? Un rafinament pe care ai ocazia să îl guști. Chiar poți admira și ajuta la producerea sa, prin culesul petalelor de trandafir din câmpul satului Moșna. Anual familia producătoare adună cea mai frumoasă floare, trandafirul, împreună cu voluntari veniți din întreaga lume. E o experiența de neratat!

gastronomie transilvania

gastronomie transilvania

Activitati recreative si ateliere de mestesug la Valea Verde Resort

Ce ai spune dacă ți-ai crea propriul arc cu săgeți? Da, ai citit bine, tu să creezi un arc cu săgeți. Haide la atelierul complexului Valea Verde Retreat. Nu uita să faci o rezervare în prealabil, pentru a te bucura de această activitate.

Dacă timpul nu îți permite să construiești un arc cu săgeți, poți opta pentru unul deja făcut. Luptele medievale au început, pregătește-te să tragi cu arcul! Zona de bătălie special amenajată se află în grădină.

Creează un suvenir ce va spune o poveste. În atelierul de tâmplărie, vei avea ocazia să înveți arta lemnului de la meșterii locului. O activitate excelentă pentru toate vârstele. Pune-ți imaginația în joc, răbdarea și iscusința. La final, rodul muncii tale va fi o poveste ce se va transmite din generație în generație. Totul scris într-un mic sat din Transilvania.

Descoperă împrejurimile plimbându-te cu căruța. Transilvania e o regiune ce atrage prin fortificații vechi, prin istorie și mister. Află secretele pădurilor, construcțiilor și caselor ascunse.

Nu mai sta pe gânduri și pornește la drum! Gazdele abia așteaptă să le treci pragul.

Trăiește o experiență rurală! Povestește cunoscuților și haide să păstrăm tradiția românească! Vii cu noi într-o experiență autentică pe meleaguri românești?

slow food transilvania

Rezervă-ți singur experiența

Ai rămas plăcut surprins de cele relatate cu privire la această locație de vis? Ei bine, îți poți face singur rezervarea Valea Verde Retreat, fără a mai apela la intermediari.

Cu ajutorul datelor de contact din antet, vei putea lua legătura cu gazdele. Vei evita plata oricăror taxe sau comisioane către platforme sau agenții de turism.

Iar dacă apreciezi ajutorul pe care ți-l oferim sau munca pe care o depunde în sprijinul turismului rural, ne poți sprijini printr-o donație. În partea de jos a meniului vei găsi un buton ce-ți va permite să donezi orice suma, în doar câteva secunde.

Experiențe turistice în România frumoasă

Cazare în case tradiționale, case boierești, conace, castele și multe altele…